22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialANI: Un poliţist de frontieră la Moraviţa, descoperit cu venituri de 40.000...

ANI: Un poliţist de frontieră la Moraviţa, descoperit cu venituri de 40.000 de euro pe care nu le poate justifica

ANI cere comisiei de specialitate a Curţii de Apel Timişoara să verifice averea unui agent de poliţie de frontieră cercetat pentru luare de mită, după ce a constatat că acesta nu poate justifica peste 40.000 de euro, potrivit Mediafax

Inspectorii de integritate au constatat, în urma evaluării începute în 21 februarie, că există o diferenţă de 176.308 lei (40.907 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Francisc Tocaciu în perioada exercitării funcţiei de agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş – Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, se arată într-un comunicat de miercuri al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Francisc Tocaciu a fost numit, în 1 octombrie 2006, agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş – Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa.

Evaluarea ANI a relevat că soţii Tocaciu au realizat, în această perioadă, venituri şi alte disponibilităţi băneşti de 422.474 de lei, iar averea acestora se ridică la 598.782 de lei.

“Veniturile de natură salarială, realizate în perioada supusă evaluării de către domnul Tocaciu Francisc, împreună cu soţia sa, doamna Tocaciu Maria Marinela, au fost în cuantum total de 93.637 lei”, a precizat ANI.

În condiţiile sesizării unei diferenţe de 176.308 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de soţii Tocacu, ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru a începe acţiunea de control a averii.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă, a precizat ANI.

Francisc Tocaciu a fost trimis în judecată, alături de alţi angajaţi de la vama Moraviţa, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.
În februarie 2011, în urma descinderilor în vămile Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin), Francisc Tocaciu a fost printre cei reţinuţi şi, ulterior, arestaţi. Atunci, zeci de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost ridicaţi de anchetatori şi arestaţi în urma audierilor la DNA.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă