21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel vrea mai puţini refugiați în Uniunea Europeană

Angela Merkel vrea mai puţini refugiați în Uniunea Europeană

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, că dorește să oprească fluxul de refugiați către Uniunea Europeană și, în același timp, să mențină deschise granițele Uniunii Europene, relatează Reuters, citată de Agerpres.

“Este foarte important pentru mine atât să realizăm o scădere notabilă a fluxului de refugiați, cât și să păstrăm libera circulație a persoanelor în interiorul Uniunii Europene”, a afirmat Merkel, la o reuniune a Uniunii Creștin-Sociale, aliatul bavarez al partidului său, Uniunea Creștin-Democrată. 

Între timp, autoritățile de la Berlin nu au constatat vreo diminuare a numărului migranților, a declarat miercuri ministrul adjunct de interne german, Ole Schroeder, el acuzând totodată controlul insuficient la frontierele externe ale Uniunii Europene, transmite agenția Reuters. El a confirmat că numărul noilor solicitanți de azil înregistrați anul trecut în Germania a fost de circa 1,09 milioane. ‘În medie, zilnic au sosit în Germania circa 3.200 de refugiați, iar numărul lor nu a scăzut nici zilele trecute’, a precizat responsabilul german în timpul unui briefing de presă la Bruxelles.

‘Problema noastră în acest moment este că nu avem un sistem de control funcțional la granițe, mai ales la cea dintre Grecia și Turcia’, a remarcat oficialul german. Declarația a fost făcută după întâlnirea avută cu responsabili din Suedia și Danemarca, organizată după ce aceste două țări au decis să instituie temporar controale la frontiere pentru a stăvili într-o anumită măsură fluxul migrator, fapt care a stârnit noi temeri despre vulnerabilitatea spațiului Schengen. 

Biroul federal pentru migrație și refugiați (BAMF) a anunțat miercuri că Germania a primit 1,1 milion de solicitanți de azil în 2015. “În anul 2015, la scară federală, aproximativ 1,1 milion de solicitanți de azil au fost înregistrați”, a indicat BAMF, referindu-se la un an record în care au fost înregistrate de aproximativ cinci ori mai multe cereri decât în 2014.

Din ianuarie până în decembrie 2015, numai cererile de azil de la persoane provenind din Siria au totalizat 428.468. Țările cele mai reprezentate sunt apoi Afganistan, cu 154.046 cereri, Irak, cu 121.662 de solicitări de azil, Albania, cu 69.426 de cereri și Kosovo, cu 33.049 de solicitări. În decembrie, Germania a înregistrat 127.320 de cereri, o cifră în scădere în raport cu noiembrie (206.101) sau octombrie (181.166). 

Cele mai citite

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă