13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAndreea Mitu a câștigat primul său titlu WTA din carieră

Andreea Mitu a câștigat primul său titlu WTA din carieră

Andreea Mitu și turcoaica Ipek Soylu au cucerit titlul de dublu la turneul WTA de la Istanbul, fără să joace măcar un minut. Cele două sportive au primit trofeul după ce adversarele lor, Danka Kovinic și Xenia Knoll, au abandonat,  din cauza accidentării muntenegrencei Kovinic. Pentru Andreea Mitu, acesta este primul titlu WTA din carieră.

Povestea primul trofeu WTA câștigat de Andreea Mitu

Înaintea ultimului meci din turneu, Kovinic a fost cea care a renuntat, dupa ce a fost învinsă duminică în finala de simplu de Cagla Buyukakcay (Turcia), cu 3-6, 6-2, 6-3. Trebuie spus că Mitu și partenera sa au avut mult noroc și înaintea meciului din semifinale când cuplul Hibino-Nara au anunțat că nu vor mai putea juca și astfel perechea Mitu-Soylu a pășit în ultimul act. Turneul WTA de la Istanbul a fost dotat cu premii totale de 226.750 de dolari. 

Acesta este primul trofeu WTA pentru româncă, dupa ce anul trecut a pierdut o finala, la Bucuresti, alaturi de Patricia Tig. Mitu si Soylu au fost recompensate cu un cec de 12.300 dolari si 280 puncte WTA.

De-a lungul carierei sale Andreea Mitu a reușit sa joace 23 de finale în turneele ITF din care a câștigat 13 titluri alte 10 fiind pierdute de Andreea Mitu în ultimul act. În competițiile de dublu, Mitu a evoluat în numai puțin de 20 de finale reușind să-și adjudece 12 titluri ITF restul de 8 fiind pierdute.

Andreea Mitu reușește prima mare surpriză în circuitul WTA în 2015, la Roland Garos

Prima surpriză plăcută într-o competție WTA în cariera profesională de peste 13 ani pentru Andreea Mitu a apărut anul trecut în 2015. Mitu a reușit atunci un parcurs de senzație eliminând nume grele ale topului mondial.

Prima de pe lista lui Mitu la Roland Gars pe care sportiva noastră a eliminat-o a fost Alize Lim. Turul secund la turneul parizian i-a adus-o în față pe numărul 12 WTA Karrolina Pliskova pe care Andreea a eliminat-o în trei seturi (2-6 7-6 6-4). Aceasta a fost cea mai mare surpriză, dar și cea mai mare reușită într-un turneu de Grand Slem pentru româncă.

Pentru Andreea Mitu a urmat confruntarea cu veterana Francesca Schiavone, dar Mitu a rezolvat și acel meci chiar în minimum de seturi: 7-5, 6-4. Aventura la Roland Garos pentru sportiva noastră s-a terminat în actul 4 unde Mitu s-a recunoscut învinsă de Alison Van Uytvanck după 1-6 3-6.

Oricum în urma acestui traseu uluitor Andreea Mitu a urcat în topul mondial WTA până pe locul 70 cel mai bun al carierei sale de până atunci.

2015 – prima victorie pentru Andreea Mitu în fața unei jucătoare din Top 10 WTA

Întâlnirea de Fed Cup dintre Canada și România, contând pentru barajul de menținere în Grupa Mondială, s-a jucat la Montreal, pe suprafață rapidă și este de notorietate pentru iubitorii sportului alb de la noi.

S-a întâmplat tot în 2015, iar Andreea Mitu trebuia să obțină victoria într-o partida extrem de grea în compania unei adversare teribil de dificila: Eugenie Bouchard pe locul 7 în clasamentul mondial WTA la acea vreme.

Mitu a câștigat acea confruntare și astfel a adus echipa României în avantaj la general 2-1. Finalul acelei confruntări dintre Canada și România a fost unul excelent pentru noi în condițiile în care tricolorele au câștigat cu 3-2 la general și astfel tenisul feminin românesc revenea din nou în Elita Mondială dupa 1991.

Finalul unui 2015 de excepție pentru Andreea Mitu

Andreea Mitu, la acea vreme pe locul 95 WTA, a reuşit o altă performanţă remarcabilă, învingând-o pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 7 mondial şi principală favorită, cu 6-3, 6-4, în primul tur al turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Românca a eliminat-o în runda inaugurală pe a şaptea jucătoare a lumii, Lucie Safarova. Mitu şi-a dominat adversara în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-3. Şi actul secund a fost la discreţia jucătoarei noastre. Safarova şi-a pierdut serviciul la 3-3, iar Mitu s-a impus, în cele din urmă, cu 6-4.

Din păcate, Andreea a fost eliminată din competiție în optimile de finală și pentru că evoluția sportivei noastre nu a mai fost atât de bună cum se întâmplase în prima partidă. 

Astfel, Mitu a fost învinsă de germanca Anna-Lena Friedsam cu 7-5, 6-3, în optimile de finală ale turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dar pentru participare Andreea a fost premiată cu 2.669 euro și 30 de puncte WTA, la care s-au adaugat 387 euro și un punct WTA pentru evoluția de la dublu (învinsă în primul tur, alături de americanca Madison Brengle).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă