11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă în Olanda pentru meciuri de fotbal truncate, în urma sesizării presei

Anchetă în Olanda pentru meciuri de fotbal truncate, în urma sesizării presei

Federaţia Olandeză de Fotbal va deschide o anchetă şi va depune plângere, anunţă Mediafax, după ce cotidianul De Volkskrant a scris că meciuri ale echipei Willem II au fost trucate în sezonul 2009-2010, între partidele respective numărând-se şi o confruntare cu Ajax, informează AFP.

 

"Având în vedere gravitatea faptelor deschise, vom depune plângere la Parchet pentru a se deschide o anchetă cu privire la acest caz", se arată într-un comunicat al federaţiei (KNVB).

KNVB va deschide de asemenea o anchetă, jucători, antrenori, responsanili ai cluburilor şi arbitri urmând să fe audiaţi. În plus, forul va analiza imaginile televizate de la meciurile în cauză şi rapoartele delegaţilor.

Conform unei anchete realizate de De Volkskrant, două meciuri ale primei echipe a clubului Willem II Tilburg au fost trucate în sezonul 2009-2010 de jucători plătiţi de pariori din Singapore.

Partidele respective sunt Ajax-Willem II (17 octombrie 2009, scor 4-0) şi Feyenoord-Willem II (1-0).

Jurnalul menţionează că mijlocaşul Ibrahim Kargbo a fost cel care i-a coordonat pe jucătorii implicaţi în trucarea meciurilor. Kargbo, care în prezent joacă în liga a doua portugheză, ar fi atras alţi jucători de la Willem şi pentru fiecare meci trucat fotbaliştii primeau în total 100.000 de euro.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă