22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAmy Winehouse a dominat Premiile Grammy

Amy Winehouse a dominat Premiile Grammy

Gala celei de-a 50-a editii a Premiilor Grammy de duminica a fost dominata de cantareata Amy Winehouse, care a obtinut premiul pentru cinci categorii, printre care cel mai bun cantec si cel mai bun artist debutant.

Amy Winehouse nu a putut fi prezenta la ceremonia de la Los Angeles, fiind internata intr-o clinica de dezintoxicare in Londra. Artista, care a fost in atentia mass-media in ultima vreme pentru problemele cu drogurile, a luat insa o pauza de la dezintoxicare si a interpretat hiturile "Rehab" si "You Know I’m No Good" intr-o transmisie live dintr-un studio de inregistrari din Londra, decorat ca un mic cabaret. Autoritatile americane nu i-au acordat initial artistei viza pentru Statele Unite din cauza problemelor recente cu drogurile; guvernul a revenit asupra hotararii, insa era prea tarziu pentru ca Amy Winehouse sa poata ajuge la Los Angeles. Artista a dat o interpretate sfidatoare si plina de patos melodiei in care spune "no, no, no" dezintoxicarii, modificand si versurile pentru a-l mentiona pe sotul sau, Blake Fielder-Civil, care se afla intr-o inchisoare din Londra, acuzat de infractiuni grave, in urma unei incaierari dintr-un bar. Artista a ramas perplexa la anuntarea premiului pentru cea mai buna inregistrare a anului, dar a fost imediat inconjurata de membrii trupei si de parinti. Acestia si-au exprimat adesea public temerile ca artista in varsta de 24 de ani va supravietui propriilor demoni.

Barack Obama, cel mai bun album vorbit
O alta surpriza a editiei a fost decernarea premiului pentru cel mai bun album al anului instrumentistului Herbie Hancock pentru albumul de jazz contemporan "River: The Joni Letters". Este prima data cand un album de jazz obtine aceasta distinctie de la albumul "Getz/Gilberto" al artistilor Stan Getz si Joao Gilberto in 1965.

Starul hip-hop Kanye West, care a avut un numar-record de opt nominalizari, a castigat patru premii: cel mai bun album rap ("Graduation"), cea mai buna interpretare rap solo ("Stronger"), cea mai buna interpretare rap a unui grup sau duet ("Southside") si cea mai buna piesa rap ("Good Life"). Keyne West a dedicat premiile castigate mamei sale, decedata in urma cu un an.
Alti castigatori ai unora din cele 110 categorii de Premii Grammy, pentru care voteaza 13.000 de profesionisti, sunt White Stripes (cel mai bun album de muzica alternativa, cea mai buna interpretare a unui cantec rock), Justin Timberlake (cea mai buna interpretare a unui cantec pop de catre un artist, cea mai buna inregistrare a unui cantec dance), Maroon 5, Foo Fighters (cea mai buna interpretare a unui cantec pop de catre un duo sau grup), The Chemical Brothers (cel mai bun album de muzica elecronica/dance) si candidatul prezidential Barack Obama (cel mai bun album vorbit).
Ceremonia Premiilor Grammy a mai inclus un omagiu adus trupei Beatles de catre Cirque de Soleil, al carei show "Love" este inspirat de "cei patru fantastici" si un duet live al Tinei Turner cu Beyonce.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă