19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAmeninţare teroristă la Bruxelles. Bărbatul suspectat că ar deține EXPLOZIV, inofensiv

Ameninţare teroristă la Bruxelles. Bărbatul suspectat că ar deține EXPLOZIV, inofensiv

UPDATE 19.10: Individul suspectat că ar putea avea substanţe explozive asupra sa, urmărit de poliţie în centrul Bruxellesului, a fost arestat după cinci ore, relatează cotidianul belgian Le Soir. Bărbatul îmbrăcat cu un palton din care ieşeau fire era în realitate un tânăr care studia undele şi radiaţiile în oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bruxelles-Capitale Ixelles, Christian De Coninck. 

”Dat fiind că persoana s-a dovedit foarte pasivă şi suspectă în timpul operaţiunii, poliţia a decis să se constituie parte civilă pentru a recupera cheltuielile implicate de operaţiune”, a adăugat el. Individul a fost arestat de unităţile speciale ale poliţiei belgiene şi condus la comisariat pentru interogatoriu. 

UPDATE 18,25: Intervenția forțelor de ordine din Belgia, la Bruxelles, împotriva unui bărbat suspect s-a încheiat. Pirotehniștii nu au descoperit exploziv asupra acestuia.

———————————

Autorităţile belgiene au luat, miercuri, măsuri speciale de securitate în zone din oraşul Bruxelles, pe fondul unei ameninţări teroriste, informează cotidianul Le Soir, potrivit Mediafax.

 

O “situaţie suspectă” a fost semnalată în Piaţa Monnaie din Bruxelles. “O persoană care ar avea fire pe haine este considerată suspectă”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei, Ilse Van de Keere. Mai multe străzi – Ecuyer, Fourche, Grétry, Fripiers – au fost închise ca măsură de precauţie.

“Individul suspect este sub controlul forţelor de ordine, dar nu a fost încă arestat. Serviciile pirotehnice vor să se asigure că suspectul nu are asupra sa substanţe explozive”, a precizat Christian De Coninck, un alt oficial din cadrul poliţiei belgiene. Persoanele aflate în zonă au fost evacuate, precum şi unele magazine din apropiere. 

Compania de transport public din Bruxelles (STIB) a precizat că autobuzele 29, 66 şi 71 nu circulă între staţiile De Brouckere şi Gare Centrale.

 

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

România și Turcia vor colabora pentru deminarea în Marea Neagră

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că, în curând, va fi operaționalizată acțiunea de deminare în Marea Neagră, desfășurată în comun de forțele navale din...
Ultima oră
Pe aceeași temă