11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAmanarea dezbaterii legii invatamantului preuniversitar nemultumeste sindicatele

Amanarea dezbaterii legii invatamantului preuniversitar nemultumeste sindicatele

Decizia Ministerului Educatiei si Cercetarii de a amana cu doua saptamani dezbaterea proiectului legii invatamantului preuniversitar este catalogata de Federatia Educatiei Nationale drept o alta piedica pusa in calea reformei.

"Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale au decis sa participe la discutiile pe tema legii invatamantului preuniversitar dupa ce am obtinut promisiunea MEdC ca in perioada imediat urmatoare va aparea si proiectul legii privind statutul personalului didactic. Pentru a nu fi acuzati ca dorim sa tergiversam lucrurile, ne-am prezentat la intalnirile stabilite de MEdC. Cu toate acestea, observam ca de fapt sunt alte persoane si interese care doresc sa tergiverseze discutarea si promovarea actelor normative respective. Il somam pe domnul ministru Mihail Hardau sa dispuna responsabililor MEdC adoptarea unui calendar ferm al discutiilor pe marginea proiectelor de legi, care sa nu fie la bunul plac al unora sau altora. Daca cei invitati sa participe nu vor sa o faca, este problema lor. Ii reamintim domnului ministru Hardau ca intarzierea punerii in discutie si a proiectului legii statutului personalului didactic face ineficienta discutia pe marginea Legii invatamantului", a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Fondul de carte pentru profesori, in pericol

De asemenea, FEN atentioneaza MEdC ca risca sa fie dat in judecata pentru ca incalca Legea nr. 315/2006, privind stimularea achizitionarii de carti.
"Am cerut saptamana trecuta reprezentantilor MEdC sa introduca in procedura de urgenta in Guvern proiectul de hotarare privind ajutorul financiar de 100 de euro. Totusi, din motive pe care nu le intelegem, acest lucru nu s-a intamplat. Am facut aceasta solicitare din cauza ca data-limita pana la care profesorii pot cere acesti bani este 1 aprilie 2007. Suntem deja in intarziere si orice amanare ar putea duce la pierderea acestor fonduri pentru cei mai multi dintre profesori", a completat Catalin Croitoru.
Reamintim ca normele metodologice de aplicare a Legii nr. 315/2006 ar fi trebuit aprobate de Guvern in 30 de zile de la publicarea respectivei legi, anume cel tarziu pana la 30 ianuarie a.c., iar acum suntem deja in luna martie.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă