19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialAlgeria: 15 persoane urmărite penal după răpirea şi asasinarea unui ostatic francez

Algeria: 15 persoane urmărite penal după răpirea şi asasinarea unui ostatic francez

Un număr de 15 persoane au fost puse sub urmărire penală după răpirea şi asasinarea francezului Hervé Gourdel.

Potrivit Mediafax, cei 15 suspecţi, toţi cetăţeni algerieni, sunt urmăriţi penal pentru "înfiinţarea unei grupări armate teroriste", "luare de ostatic" şi "ucidere din culpă".

Printre ei figurează Abdelmalek Gouri, cunoscut şi ca Khaled Abou Souleïmane, în vârstă de 37 de ani, şeful Jund al-Khalifa ("Soldaţii Califatului"), gruparea care a revendicat asasinarea lui Hervé Gourdel. Un alt suspect important este braţul său drept Abdallah Abou Meriem.

Majoritatea celorlalţi 13 membri ai acestei grupări s-au alăturat islamiştilor înarmaţi pe timpul războiului civil din Algeria, în anii '90.

Autorităţile algeriene au anunţat marţi că i-au identificat pe autorii răpirii.

Ancheta a fost încredinţată unei instanţe din Alger specializate în dosare legate de terorism şi crimă organizată, mai arată Mediafax.

Gruparea islamistă Jund al-Khalifa a revendicat răpirea şi executarea francezului Hervé Pierre Gourdel, un ghid montan francez în vârstă de 55 de ani. Jund al-Khalifa, o grupare afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez" în care a prezentat executarea ostaticului prin decapitare.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă