13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAlexander Adamescu: „România nu vrea să se judece, vrea să omoare adversarul....

Alexander Adamescu: „România nu vrea să se judece, vrea să omoare adversarul. Nu am primit raportul autopsiei tatălui meu de 7 luni”

Cazul Alexander Adamescu este binecunoscut opiniei publice. Fiul cunoscutului om de afaceri Dan Adamescu se luptă cu DNA pentru a-și păstra libertatea, scrie Evenimentul zilei în ediția sa de vineri. Tatăl său, patronul companiei de asigurări Astra și a cotidianului „România Liberă” a decedat suspect în condiții de detenție, în ianuarie anul acesta. 

Potrivit publicației, deși Alexander Adamescu nu este condamnat definitiv în vreun dosar, DNA cere cu insistență arestarea sa, în baza unei acuzaţii de dare de mită împreună cu  Dan Adamescu. Mandatul european de arestare  are la bază un denunţ făcut de un jurist de la una dintre societăţile familiei Adamescu, care este acuzat, la rândul său, că ar fi sustras suma de 100.000 de euro. 

„După cum vedeți nu este vorba despre faptul că este atacat fundamentul luptei anticorupție, ci sunt scoase la lumină cazuri în care această luptă este folosită pentru reglarea luptei politice”, a notat Dan Andronic, în Evenimentul zilei, înainte de a prezenta mai multe documente care demontează acuzațiile aduse lui Alexander Adamaescu de către Direcția Națională Anticorupție. „Două documente care probează faptul că autoritățile britanice au fost anunțate, în 2014, de Alexandru Adamescu cu privire la domiciliul din Londra pe care îl are, cât și proba că ocupa acel domiciliu din anul 2012. Astfel, acuzația DNA potrivit căreia ar fi «fugit la Londra» devine clar una mincinoasă”, notează cotidianul. (VEZI DOCUMENTELE ÎN GALERIA FOTO)

EvZ publică și o scrisoare trimisă publicației de către Alexander Adamescu. „Arestarea nu a mai venit în toamna anului 2014. A venit abia în martie 2016 când Laura Kovesi m-a declarat oficial fugar ca răspuns la declanșarea arbitrajului împotriva României pentru distrugerea companiei Astra. Atașez și o factură de la locuința din Londra din anul 2012 cu mult înainte de orice anchetă penală. N-am fugit nicidecum la Londra. Este o minciuna crasă propagată de DNA”, a scris Alexander Adamescu.

Scrisoarea continuă cu precizarea că dosarul său este unul fabricat. „Am vorbit de multe ori despre dosarul fabricat care stă la baza mandatului de arestare și cum unii procurori din DNA au transformat un delapidator al unei firme private într-o vedetă. Dovezile prezentate în acțiunea în justiție pentru mituire au fost jalnice. În ciuda a numeroase ore de capcane întinse, DNA de-abia dacă a găsit oarece mențiuni despre Dan Adamescu în toate acele conversații și cu siguranță nimic din ceea ce de fapt să-l incrimineze. Dosarul nu contine nicio singură înregistrare cu mine!

Și totuși o instanță românească l-a condamnat pe Dan Adamescu. L-a condamnat la o moarte tragică care putea fi în întregime prevenită. România era conștientă de starea gravă a lui Dan Adamescu. Numeroşi martori au relatat tendinţa de deteriorare a sănatății lui, care a fost agravată de condiţiile inumane în care a fost forţat să rămână.

România a ignorat criticile internaţionale legate de tratamentul aplicat lui Dan Adamescu. Chiar şi avocatul companiei TNG a căutat asigurări din partea României pentru a-i permite îngrijirea medicală ce o necesita, pentru a preveni o moarte prematură. Și cu toate acestea, România a refuzat să dea asemenea asigurări, chiar dacă nu ar fi costat-o nimic în plus să ofere îngrijiri medicale corespunzătoare.

Au trecut mai bine de 7 luni de când mi s-a luat definitiv tatăl. Nici până în ziua de astăzi nu am primit raportul autopsiei lui. Nu numai că România încearcă mușamalizarea așasinării lui, ci și continuă cu persecuția parcă n-ar exista ceva mai normal decât distrugerera unei familii întregi.

România deplânge decizia unei Curți Internaționale de la Washington care pe bună dreptate a constatat că arbitrajul nu poate continua dacă România mă elimină și pe mine ca martor după ce l-a eliminat pe Dan Adamescu. Ce ar fi așa de grav dacă ne-am judeca, așa cum spune statul de drept? România n-ar pierde nimic dacă ar suspenda mandatul de arestare. Dar România nu vrea să se judece, vrea să omoare adversarul.

Am cerut să fac test la poligraf și să cooperez cu procurorul DNA Matei în dosarul în care sunt acuzat împreună cu tatăl meu de acea presupusă mită. Procurorul DNA Matei a refuzat!  Cât de crud și de perfid să mai fi ca să continui această mascaradă?

De ce trebuie să fiu arestat? De însăși frica de justiție adevărată. Tatăl meu este exemplul cel mai elocvent ca nu se face justiție în România în acest moment. Până când nu se va schimba acest lucru, o să mă lupt pentru a se afla adevărul despre situația din România”, a anunțat Alexander Adamescu, în scrisoarea publicată de EvZ.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă