1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialAlertă la graniţa de sud a României. Islamist cu paşaport românesc, căutat...

Alertă la graniţa de sud a României. Islamist cu paşaport românesc, căutat de serviciile speciale bulgare. Trafic îngreunat la vamă!

UPDATE 17.35: Autoritățile bulgare au introdus controale suplimentare la punctele de frontieră ale Bulgariei, inclusiv Ruse – Giurgiu. MAE a emis un comunicat de avertizare a persoanelor care vor să treacă prin frontierele bulgărești.

"Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, din motive de securitate, autorităţile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor sale externe. Măsura a fost instituită cu titlu temporar, fără ca momentan să fie prevăzut un termen limită", precizează MAE.

MAE avertizează românii care tranzitează Bulgaria asupra posibilităţii ca trecerea prin vamele bulgărești să fie îngreunată în urma măsurilor luate de autoritățile de la sud de Dunăre.

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un presupus cetăţean român şi o tânără din Franţa suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, informează Televiziunea publică bulgară (BNT), citată de site-ul SofiaGlobe.com, anunţă Mediafax.

Potrivit serviciilor de secutitate bulgare, P.M., un român în vârstă de 24 de ani, şi E.E., o tânără franceză de 29 de ani de origine iraniană, s-ar afla de câteva zile la Sofia, fiind căutaţi activ de autorităţi.

Presa bulgară prezintă o fotografie a cărţii de identitate a cetăţeanului român, dar prima cifră a Codului Numeric Personal este pară, ceea ce ar putea indica un document fals.

Autorităţile nu ştiu cu certitudine pe unde au intrat cei doi presupuşi terorişti în Bulgaria.

Procurorul general din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, a fost informat despre situaţie. Potrivit postului tv BNT, autorităţile bulgare au fost informate de servicii secrete străine despre prezenţa celor doi suspecţi pe teritoriul Bulgariei.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă