16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles. Centura purtată...

FOTO: Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles. Centura purtată de suspectul reținut era falsă

UPDATE 10.44:  Bărbatul arestat marţi în apropierea unui centru comercial din inima Bruxellesului nu avea asupra lui explozivi, a declarat o sursă din poliţia belgiană pentru Reuters, potrivit Agerpres.

Forţele de securitate au confirmat că presupusa centură explozivă pe care o purta bărbatul arestat era falsă, a relatat presa belgiană citată de EFE. Potrivit mass media belgiene, ar putea fi vorba de un dezechilibrat mintal. 

———

Un centru comercial din centrul orașului Bruxelles a fost evacuat, marți dimineața, din cauza unei alerte cu bombă.

Potrivit presei locale, citate de RT, incidentul a avut loc la centrul comercial City 2, din centrul capitalei Belgiene. La fața locului au sosit serviciile de urgență, iar în prezent se desfășoară operațiuni. Totodată, accesul în zonă a fost restricționat. Astfel, traficul pe bluevardul Jardin Botanique a fost închis, la fel și stația de metrou Rogier.

În acest caz, un suspect a fost arestat la fața locului. Potrivit unor surse citate de RTBF, este vorba de aceeași persoană care a sunat la poliție. El purta o centură, însă polițiștii nu au precizat dacă conținea sau nu material explozibil.

Premierul belgian Charles Michel a declarat, pentru RTL, că situația este „foarte serioasă”, astfel că a convocat o reuniune de urgență. Totodată, a fost constituită o celulă de criză.

Alerta vine la trei luni de la atentatul care a avut loc pe aeroportul internațional Zaventem și la stația de metrou Maelbeek, soldat cu 32 de morți și peste 300 de răniți.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă