20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialFOTO. ALERTĂ falsă cu BOMBĂ la o clădire de birouri din...

FOTO. ALERTĂ falsă cu BOMBĂ la o clădire de birouri din nordul Capitalei. Poliția are un suspect. Cine a făcut gluma

O clădire de birouri din nordul Capitalei cu 26 de etaje a fost evacuată, joi după-amiază, în urma unei alerte cu bombă. Este vorba despre clădirea Floreasca 1 din cartierul Floreasca. Poliția analizează și posibilitatea evacuării celorlalte clădiri din apropiere. Sute de oameni au întrerupt lucrul si au ieșit în fața clădirii. 

UPDATE. Chiar paznicul clădirii a făcut gluma poastă care a întrerupt activitatea în clădirea Floreasca 1 mai bine de două ore. El a recunoscut în fața polițiștilor că a sunat la 112 și a anunțat bomba. Acesta a făcut apelul de pe o cartelă prepaid. 

UPDATE. Clădirea de birouri Floreasca 1 nu este în pericol. Anunțul făcut la 112 la ora 13.55 a fost o glumă. Cel care a dat telefon să anunțe bomba în clădire este reținut la poliție. 

UPDATE. Până la acest moment pirotehniștii au verificat subsolul imobilului. Nu a fost încă niciun colet suspect. Însă vor fi verificate toate etajele clădirii. Cel care a suant la 112 a fost identificat. El este audiat la secția 6 de poliție din Capitală. Dacă va fi găsit vinovat ar putea să plătească o amendă de până la 1.000 de lei și poate fi obligat să plătească cheltuielile făcute cu această desfășurare de forțe, transmit surse din poliție.

UPDATE. Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliția are un suspect. Acesta a fost dus la audieri. Încă nu se știe sigur dacă persoana respectivă este cea care a sunta la 112. 

–-

”La 13.55, o persoană a sunat la 112 și a anunțat amplasarea unui dispozitiv într-o clădire de pe raza Sectorului 2. La fața locului, s-au deplasat forțe din cadrul Serviciului Pirotehnic din cadrul IGRP. În zonă se circulă cu dificultutate”, au transmis surse oficiale.

”Toate persoanele aflate in birouri sunt evacuate, Traficul a fost deviat pentru un potențial pericol. Dacă va fi vorba despre o altertă falsă , cel care a sunat la 112 va fi sancționat  conform legii”, transmite purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan. 

La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, dar și echipaje ale poliției și ISU.  Doar 14 din cele 26 de etaje erau ocupate, clădirea fiind inaugurată recent. 

În acest moment, Serviciul Pirotehnic face verificări în fiecare colț al clădirii. 

În curs de actualizare 

Cele mai citite

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă