27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Ploiești: rezerve în luptă cu rezerviști

ALEGERI LOCALE 2016. Ploiești: rezerve în luptă cu rezerviști

PSD îl sprijină pe primarul interimar Cristian Ganea, liderul organizației locale, ales în 2012 consilier local din partea USL. PNL l-a lansat pe Adrian Dobre, președintele organizației locale, consilier județean, fost prefect PDL între 2009 și 2012, apropiat de Roberta Anastase. Ambele partide au apelat la „rezerve” după ce acuzațiile procurorilor au scos din luptă „titularii”. Inițial, din partea PSD urma să candideze primarul ales Iulian Bădescu (arestat pentru finanțarea ilegală a formației „Petrolul”) iar din partea PNL, Andrei Voloșevici, primar până în 2012 (suspect într-un dosar de luare de mită și trafic de influență). Și-a depus candidatura, ca independent, și senatorul Daniel Savu, fost PSD. Înainte de 2000, Savu a fost ofițer SRI. El este senator din 2007 și membru al comisiei pentru controlul SRI. Savu a demsionat din PSD în martie, acuzând clanurile mafiote din spatele PSD Prahova.

ALDE a apelat la deputatul Grațiela Gavrilescu. Între 2003 şi 2004 a fost preşedinte PUR Ploieşti, din 2004 a trecut la PNL. În intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploieşti, după care, în 2007, a devenit deputat PNL. L-a urmat pe Călin Popescu Tăriceanu atunci când acesta a părăsit PNL iar Gavrilescu a obținut postul de ministru al Mediului în Guvernul Ponta 4 (2014-2015).

Din partea PMP candidează Cătălina Bozianu, director economic al Hidro Prahova, fost viceprimar, cunoscută ca mâna dreaptă a lui Voloșevici.

Candidatul UNPR, Raul Petrescu, viceprimar al Ploieștiului, a fost condamnat în 2014 la șase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influență.

CANDIDAȚI PRIMĂRIA PLOIEȘTI

Adrian Dobre (PNL)

Raul Petrescu (UNPR)

Cătălina Bozianu (PMP)

Marius Fenichiu (Independent)

Radu Popescu (Independent)

Cristian Ganea (PSD)

Grațiela Gavrilescu (ALDE)

Iulian Teodorescu (PRM)

Daniel Savu (Independent)

Gabriela Anghel (PND)

Mircea Chirițescu (PSRO)

Fabio Cârstea (PRU)

Marian Enache (Independent)

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă