16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAl-Qaida în Yemen amenință că va executa un ostatic american

Al-Qaida în Yemen amenință că va executa un ostatic american

Gruparea teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) ameninţăcă va executa un ostatic american, potrivit Centrului american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Bărbatul care apare în această înregistrare video, datată în decembrie 2014, este un fotoreporter răpit în capitala yemenită în septembrie 2013, potrivit SITE, scrie Mediafax.

El îşi dă numele şi vârsta şi spune că a fost răpit în urmă cu peste un an la Sanaa. Bărbatul cere ajutor şi afirmă că viaţa îi este în pericol.

În înregistrarea video, Naser ben Ali al-Ansi din cadrul AQPA ameninţă că va executa ostaticul după trei zile de la postare, dacă Statele Unite nu dau curs cerinţelor grupării. El nu precizează care sunt aceste revendicări, dar afirmă că Washingtonul le "cunoaşte".

"Altfel ostaticul american pe care-l deţinem va avea o soartă inevitabilă", adaugă el.

Yemenul este un aliat al Statelor Unite în lupta împotriva Al-Qaida. Sanaa autorizează Washingtnul să efectueze atacuri cu avioane fără pilot pe teritoriul yemenit împotriva grupării teroriste.

Statele Unite consideră AQPA cea mai periculoasă aripă a reţelei Al-Qaida.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...
Ultima oră
Pe aceeași temă