17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialAl-Qaida a publicat o înregistrare cu un ostatec francez şi unul olandez

Al-Qaida a publicat o înregistrare cu un ostatec francez şi unul olandez

Al-Qaida a publicat o înregistrare cu un ostatec francez şi unul olandez

Gruparea teroristă Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a publicat luni o înregistrare cu un ostatec francez şi unul olandez, potrivit Centrului american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Ostaticul francez, răpit în noiembrie 2011, în Mali, nu oferă niciun indiciu cu privire la data când a fost realizată înregistrarea video, însă bărbatul prezentat ca fiind un ostatic olandez, Sjaak Rijke, sugerează că înregistrarea ar fi fost realizată pe 26 septembrie, când s-au împlinit 1.000 de zile de la răpirea sa, subliniază SITE, potrivit Mediafax.

În această înregistrare de patru minute, Serge Lazarevic vorbeşte în franceză şi afirmă că este bolnav, iar viaţa sa este în pericol.

Preşedinţia franceză a confirmat autenticitatea înregistrării, apreciind că aceasta este o dovadă "mult aşteptată că ostaticul francez încă este în viaţă".

"Preşedintele Franţei este în contact permanent cu autorităţile ţărilor din regiune, pentu a utiliza toate formele de dialog care ar permite eliberarea ostaticului nostri", adaugă Preşedinţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă