20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAfacerea Telpark, atacata in justitie

Afacerea Telpark, atacata in justitie

» Prefectul Ovidiu Draganescu va ataca in instanta decizia Primariei de majorare cu 90% a tarifelor pentru parcarile din oras

 

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, va ataca in contencios administrativ decizia Primariei Timisoara de majorare cu 90%, incepand din acest an, a tarifelor pentru parcarile cu plata din oras. De asemenea, prefectul va ataca in instanta si regulamentul dupa care functioneaza serviciul de parcari, cu toate ca acesta a fost adoptat in urma cu patru ani. "In regulamentul adoptat in 2003 s-a strecurat formularea potrivit careia municipalitatea stabileste tarifele, nu Consiliul Local. Am hotarat sa ne adresam instantei de drept comun pentru ca marirea acestui tarif se face in mod ilegal", a declarat ieri prefectul Draganescu. El a spus ca a consultat in aceasta problema si o echipa de inspectori de la Oficiul Concurentei, care a analizat actele privitoare la functionarea sistemului Telpark.
Primaria Timisoara nu pare afectata de intentiile prefectului Draganescu. Purtatorul de cuvant al municipalitatii, Flavius Boncea, a declarat ca toate deciziile privind functionarea Telpark au fost supuse si aprobarii consilierilor locali, care si-au dat acceptul in cadrul unor sedinte de plen. "Regulamentul a fost votat sub forma unei hotarari de Consiliu Local, asadar a primit aprobarea necesara", a precizat Flavius Boncea.
Pana la clarificarea in instanta a regulamentului de functionare a parcarilor cu plata din Timisoara, pretul tichetelor Telpark ramane cel de anul trecut.
Din datele furnizate recent de Agentia Domeniului Public, aflata in subordinea Primariei, reiese ca, de la infiintarea "Telpark" in 1998, timisorenii au platit pentru parcarea masinilor in oras circa 4,1 milioane de euro. Din aceasta suma, 790.000 de euro au fost investiti in parcari noi, iar 800.000 de euro in salarii. Restul banilor, cu exceptia unei redevente mici varsate la bugetul local, au luat alte destinatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă