16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAdomniței, invective umilitoare față de angajații Serviciul de Audit: "Voi sunteți nebuni...

Adomniței, invective umilitoare față de angajații Serviciul de Audit: “Voi sunteți nebuni la cap?”

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, îi umilea pe angajaţii Serviciului de Audit din cadrul instituţiei, spunându-le: «Voi sunteţi nebuni la cap?» cerându-le să-i aducă ceai şi cafea, se arată în referatul de arestare întocmit de procurori în cazul Adomniţei, informează Mediafax.

Potrivit procurorilor anticorupţie, pe 20 martie 2015, Serviciul de Audit din cadrul CJ i-a prezentat şefului instituţiei, Cristian Adomniţei, “formularul de constatare şi raportare a iregularităţilor” vizând contractul dintre CJ Iaşi şi firma Laser CO SRL, document pe care Adomniţei a refuzat să-l semneze.

CITEȘTE ȘI: Află ce se întâmplă cu Adomniței

“Numitul Adomniţei Cristian Mihai nu a avizat respectivul document, şi nici nu a discutat nimic cu auditorii despre constatările din cuprinsul actului, timp de 10 zile, amânând să ia o decizie cu privire la avizare, tocmai pentru a câştiga, pe de o parte, timpul necesar falsificării documentelor, apte să creeze aparenţa că toate materialele de promovare fuseseră predate conform actelor ce atestau recepţia, iar 948 de albume fuseseră restituite furnizorului pentru a fi actualizate gratuit, iar pe de altă parte, pentru a câştiga timpul necesar ca SC Laser Co SRL să execute respectivele albume”, arată procurorii.

Pe 30 martie 2015, preşedintele CJ Iaşi i-a convocat la o discuţie pe cei trei auditori din cadrul CJ, respectiv Fănel Constantinescu, Ion Cătărău şi Dumitru Calance, la aceeaşi discuţie fiind chemate ulterior şi Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ca şef serviciu în cadrul CJ Iaşi. Procurorii DNA susţin că la şedinţa respectivă Adomniţei ar fi sesizat că “auditorii erau determinaţi să nu cedeze” şi că a început să-i umilească. “Realizând că auditorii sunt determinaţi să nu cedeze şi să meargă cu verificările până la capăt, a schimbat tactica de abordare a acestora, ajungând până la a-i umili (le-a cerut de patru ori să le ”ducă ceai şi cafea” numitelor Jinga şi Irimescu, i-a intrebat dacă sunt ”nebuni la cap”, reproşându-le faptul că au consemnat un asemenea prejudiciu) şi a le solicita în mod expres să modifice conţinutul actului, păstrându-i însă acelaşi număr.

CITEȘTE ȘI: De ce nu vrea Ponta ca Adomniței să fie arestat

Discuţia a fost înregistrată, iar din cuprinsul său rezultă explicit, fără putinţă de tăgadă, modul în care Adomniţei Cristian Mihai şi-a exercitat influenţa asupra auditorilor din subordinea sa directă, dând dovadă de o abilitate deosebită în a-i manipula pe aceştia, simulând interesul său de a se afla adevărul (pe care însă îl cunoştea cât se poate de bine)”, se mai arată în referatul procurorilor.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă