37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAdministraţia Trump a limitat accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab....

Administraţia Trump a limitat accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab. Reprezentanții companiei: Am fost atrași, fără voia noastră, într-o luptă geopolitică

Administrația de la Casa Albă a limitat colaborarea cu compania rusă Kaspersky Lab, privind achiziționarea echipamentelor tehnologice de către de agenţiile guvernamentale, pe fondul îngrijorărilor privind spionajul Rusiei asupra Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit unor informaţii, compania rusă ar putea avea legături strânse cu agenţii de spionaj din Rusia acuzate de atacuri cibernetice asupra Statelor Unite.

Produsele Kaspersky au fost eliminate din lista de furnizori a Administraţiei pentru servicii generale, privind contracte care acoperă servicii de tehnologie a informaţiei şi echipament fotografic digital, a anunţat purtătorul de cuvânt al agenţiei americane.

Decizia a fost luată "după o revizuire şi o examinare atentă", potrivit oficialului american, adăugând că priorităţile "sunt de a asigura integritatea şi securitatea sistemelor şi a reţelelor guvernamentale din SUA".

Software-ul antivirus al companiei Kaspersky este popular în Statele Unite şi în întreaga lume, iar compania reprezintă un jucător important pe piaţa securităţii cibernetice de zeci de ani.

Într-un comunicat oficial, Kaspersky Lab a anunţat miercuri că nu a primit nicio actualizare de la Administraţia pentru servicii generale sau de la altă agenţie guvernamentală din SUA cu privire la statutul de furnizor, plângându-se că a devenit victima unei dispute geopolitice între Rusia și SUA, dar a dat asigurări că este gata să răspundă la orice întrebări din partea oficialilor americani

"Kaspersky Lab nu are legături cu niciun guvern, iar compania nu a ajutat niciodată şi nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturi de spionaj cibernetic. Am fost prinşi în mijlocul unei lupte geopolitice, în care fiecare parte încearcă să folosească această companie ca un pion în jocul lor politic", este poziţia companiei Kaspersky.

Directorul companiei, Eugene Kaspersky, și-a reiterat apelul la organizarea unei întâlniri cu oficiali guvernamentali americani și s-a oferit chiar să depună mărturie în Congresul SUA, "pentru a răspunde la toate întrebările care ar putea fi formulate de guvernul american", a adăugat serviciul de presă al firmei.

În luna iunie, Comisia pentru Servicii Armate din Senatul SUA a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile de apărare care interzice utilizarea produselor Kaspersky în armată. Măsura a venit la o zi după ce FBI a audiat mai mulţi angajaţi ai companiei Kaspersky din SUA, ca parte a unei investigaţii privind combaterea spionajului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă