20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialAcoperişul din ţiglă ceramică TONDACH®, calitate şi rentabilitate (video)

Acoperişul din ţiglă ceramică TONDACH®, calitate şi rentabilitate (video)

Un element care poate da un plus de valoare casei este învelitoarea, iar pentru un acoperiş de calitate ţiglele ceramice reprezintă o soluţie potrivită. Acestea sunt durabile, rezistente la intemperii şi nu vor deveni inestetice odată cu trecerea vremii.  

Încă de la bun început este bine să ştiţi că ţiglele ceramice TONDACH® sunt produse 100% naturale, fără aditivi chimici. Materia primã folositã la fabricarea ţiglelor ceramice TONDACH® este argila purã, de calitate superioară, atât prin caracteristicile materialului din zonă cât şi prin controlul continuu al producţiei şi calitãţii. Fabricaţia se realizează  cu ajutorul celor patru elemente naturale: pământ, apă, aer şi foc: argila este amestecatã cu apã, uscatã şi arsã în cuptoare cu gaz metan, deci un material biologic şi ecologic. Calitatea rezultată este conform normelor NORM EN 1304, controlul extern al calitãţii este efectuat de Institutul de Cercetare MA 39 iar ţiglele ceramice produse sunt certificate ISO prin Certificat EN ISO 9001.

Ca o confirmare a calităţii ecologice, produsele ceramice TONDACH® au fost certificate cu distincţia Nature Plus, acest lucru înseamnând că pe lângă faptul că asigură o foarte bună izolare fonică şi termică, nu emană emisii poluante.

Argila, un excelent material ecologic

Folosită din cele mai vechi timpuri, argila are o serie întreagă de calităţi: rezistă timpului şi efectelor mediului înconjurător, este rezistentă la radiaţii UV (ţiglele ceramice nu se decoloreazã), este rezistentă la acizi (ploi acide), la materiale alcaline (excremente de pãsãri), prezintă rezistenţă mecanicã ridicatã (grindinã,greutatea zãpezii), nu se sparge sau rupe, este rezistentă la cãldurã şi incendii şi deasemenea la îngheţ. 

Nu mai puţin important privind calitatea este faptul că, la rândul lor, culorile folosite la ţiglele ceramice sunt naturale, fãrã adaos de substanţe chimice. Reciclarea ţiglelor ceramice este fără probleme iar depozitarea facilă.

Partea estetică joacă un rol important

Ţiglele cermice se remarcă şi prin aspectul estetic, iar în acest sens, spre deosebire de alte soluţii pentru acoperiş, aceastea pot potenţa frumuseţea învelitorii odată cu patina timpului. Având în vedere că acoperişul reprezintă o pondere importantă din volumetria casei, culoarea învelitorii trebuie aleasă cu grijă, în concordanţă cu textura, materialul şi nuanţa faţadelor. Prea multe tonuri din aceeaşi culoare pot duce la o casă ternă, fără accente. Nu trebuie ignorat nici specificul zonei şi al vecinătăţilor, evitând astfel folosirea unor contraste total nepotrivite.

Cu TONDACH®  puteţi oferi expresivitate locuinţei,  în sensul că producătorul a reuşit să aducă pe piaţă nu mai puţin de 25 de nuanţe diferite pentru ţiglele ceramice. Acest lucru înseamnă o varietate de suprafeţe şi modele, în cifre însemnând 400 de opţiuni în a vă contura acoperişul conform dorinţelor. Şi aici vorbim atât de construcţiile noi, cât şi de cele ce necesită renovare. Pentru o alegere inspirată, TONDACH®  pune la dispoziţie pe lângă gama largă de culori şi o bogată paletă de angobe şi glazuri.

Angoba este un produs deasemenea 100% natural, obţinut din argilă, care în urma arderii se îmbină chimic cu masa de bază, devenind parte din materialul cermic al ţiglei, rezultând astfel o mai bună stabilitate cromatică. De asemenea, prin angobare, suprafaţa ţiglei devine extrem de rezistentă şi netedă, ajutând astfel şi la fenomenul de autocurăţare a învelitorii.

Glazura este un strat cu textură similar sticlei, iar procesul de producţie al acesteia este asemănător cu cel pentru angobe. Rolul glazurii este de a înnobila suprafaţa ţiglei, de a-i oferi culoare şi netezime. Reacţia pe suprafaţa ţiglei este una lucioasă sau foarte lucioasă.

Glazurile “AMADEUS” sunt o inovaţie TONDACH Gleinstätten, Austria. La temperaturi de aproximativ 1050°,glazura lichidă se întrepătrunde cu ţigla ceramică, rezultând formaţiuni minerale, care conferă ţiglei AMADEUS aspectul său caracteristic. Glazurile AMADEUS impresionează atât prin frumuseţe, cât şi prin calitate superioară.

Rentabilitate

Rentabilitatea unui material se dovedeşte în momentul în care nu trebuie să investeşti în diverse lucrări de reparaţie. Acest lucru este valabil în special la acoperişul unei case, a cărui construcţie şi învelire reprezintă o parte din costurile totale. În cazul acoperişurilor din ţiglă ceramică, în timp acestea nu necesită reparaţii majore, avand o rezistenţa mecanică mare, putând suporta cu uşurinţă greutatea zăpezii sau a gheţii şi au o bună rezistenţă la foc, îngheţ, ploaie, murdărie, materiale alcaline sau radiaţii ultraviolete.

Ca şi durabilitate, ţiglele ceramice au o durată de viaţă sporită în timp, putând ajunge şi la 100 de ani, iar produsele TONDACH®  beneficiază de o garanţie pe o perioadă îndelungată, de 33 de ani. Un alt aspect important este dat de faptul că TONDACH România propune soluţii complete pentru acoperiş, oferind pentru fiecare pordus în parte accesoriile şi elementele de siguranţă necesare, începând de la izolaţie şi până la scările de acces, parazăpezi, ori treceri pentru cabluri. În plus, aceaste elemente se potrivivesc cu succes pentru orice model de ţiglă.

Tipuri

Pentru o alegere cât mai inspirată a acoperişului pentru proiectul casei, TONDACH®, oferă soluţii funcţionale şi estetice pentru majoritatea tipurilor de acoperişuri, inclusiv cele cu pantă mică, ţigla ceramică trasă (tip solzi) şi trasă cu falţuri, pe care le întâlnim deseori la casele mai pretenţioase şi impunătoare, atât în cazul proiectelor cu linii arhitecturale clasice cât şi la cele moderne sau rustice. Dacă ţigele ceramice tip solzi Clasic Sibiu şi Cedonia reprezintă o soluţie bună dacă doriţi să construiţi un proiect cu o arhitectură elegantă şi cu pretenţii, fiind ideală pentru acoperişuri cu pante mai complexe sau combinate, ţigla ceramică trasă cu falţuri Transilvania este o excelentă soluţie pentru renovarea locuinţelor tradiţionale, dar şi pentru proiectele noi de casă în timp ce ţigla ceramică presată poate fi o bună alegere pentru o arhitectură de tip mediteranean.

Nu trebuie scăpată din vedere nici soluţia economică, TONDACH(r) lansând în acest sens ţigla XXL, de dimensiuni mari. Princialele avantaje sunt date atât preţul extrem de competitiv pe metru pătrat (se folosesc începând de la 8,8 buc/mp), cât şi de consumul redus de material lemnos folosit la şarpantă. În plus, greutatea este mai redusă, ceea ce face ca manipularea şi montajul să fie mult mai uşoare. Printre noutăţi se poate aminti Figaro Deluxe în toate culorile TONDACH® precum şi Mediteran Plus, angobă, antic.

Este de remarcat faptul că pentru proiectul de casă cu consum energetic scăzut propus de Wienerberger, s-a ales pentru acoperiş un model modern de ţiglă ceramică TONDACH® de format mare, şi anume, Twist antracit.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă