16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialACL Sibiu acuză prefectul de abuz în serviciu

ACL Sibiu acuză prefectul de abuz în serviciu

ACL Sibiu transmite că va formula plângere penală pentru abuz în serviciu âmpotriva prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, pe care îl acuză că obstrucţionează dreptul la vot al sibienilor prin neasigurarea de liste suplimentare în secţiile de votare, informează Mediafax.

"Conform deciziei BEC, preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Sibiu au solicitat Prefecturii Sibiu, începând cu ora 14.00, suplimentarea tabelelor tipizate pentru listele suplimentare, precum şi declaraţiile pe proprie răspundere. Prefectura le-a transmis preşedinţilor de secţii de vot că nu mai au la dispoziţie tabele tipizate şi declaraţii pe proprie răspundere, obstrucţionând dreptul la vot al sibienilor", se arată într-un comunicat de presă al ACL Sibiu.

Reprezentanţii ACL precizează că au făcut sesizări "din oră în oră" către Biroul Electoral Judeţean, cerând suplimentarea tabelelor tipizate şi a declaraţiilor pe proprie răspundere pentru 13 secții de votare din municipiul Sibiu și pentru alte nou secții de votare din localitățile Fântânele, Şelimbăr, Arpaşu de Sus, Miercurea Sibiului,Apoldu de Jos și Ludoş.

"Prin nepunerea la dispoziţie a tabelelor tipizate pentru listele suplimentare, precum şi a declaraţiilor pe proprie răspundere este blocat procesul de vot şi în consecinţă, ACL Sibiu îşi rezervă dreptul să formuleze plângere penală, pentru abuz în serviciu împotriva prefectului", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ACL au precizat pentru Mediafax că în acest moment se strâng probe, iar depunerea plângerii este "o chestiune de timp".

Potrivit reprezentanţilor BEJ Sibiu, foarte multe secţii de votare din judeţ au solicitat suplimentarea formularelor tipizate pentru listele suplimentare.

"Acest lucru ţine de Prefectura Sibiu, nu de Biroul Electoral Judeţean. La Prefectură trebuie rezolvată situaţia", au precizat reprezentanţii BEJ Sibiu.

Potrivit datelor preliminare actualizate privind prezenţa la vot centralizate la BEC, în judeţul Sibiu au votat, până la ora 19.00, 63,1% din alegători.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă