27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAchiziţii de criză la Primăria Capitalei: 200 de rame de tablouri pentru...

Achiziţii de criză la Primăria Capitalei: 200 de rame de tablouri pentru asistaţii social

Edilii s-au plâns în repetate rânduri că nu au fonduri suficiente să strângă maidanezii de pe străzi, să construiască şoseaua suspendată şi abia îşi permit să acopere subvenţia la încălzire pentru populaţie. În schimb, fac cheltuieli ce par extravagante pentru un buget de criză – 200 de rame de tablouri pentru adăposturile destinate săracilor şi bătrânilor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a organizat mai multe licitaţii pentru a cumpăra diverse obiecte de veselă, mobilă, echipamente de bucătărie şi cazarmament pentru trei noi centre destinate asistaţilor social.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de peste un milion de lei, conform site-ului www.e-achizitii.com, unde au fost publicate anunţurile pentru organizarea licitaţiilor. În afară de echipamentele de bucătărie, care se achiziţionează din fonduri europene, toate celelalte investiţii sunt suportate de la bugetul local.

Între obiectele necesare pentru dotarea centrelor respective, se găsesc 200 de rame de tablouri. Acestea fac parte, alături de 27 de fotolii, 200 de paturi, 100 de noptiere, 50 de mese, 43 de şifoniere şi 120 de seturi de galerie, din mobilierul cu care va fi dotat Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi “Sf. Ioan” din Capitală.

Am încercat să aflăm de la primărie la ce folosesc cele 200 de rame de tablouri, investiţie necesară mai degrabă pentru o galerie de artă decât pentru căminul “Sf. Ioan” care va putea adăposti 300 de persoane.    

Justificarea primăriei

Edilii ne-au explicat că ramele sunt necesare pentru ca beneficiarii să se simtă bine la centrul respectiv.

“Ramele de tablouri solicitate sunt destinate, pe de o parte, creării unui ambient familiar, cald şi plăcut beneficiarilor vârstnici, aşa cum prevăd standardele minime obligatorii în domeniu, şi sunt destinate  camerelor beneficiarilor (60 de camere în complexul integrat, 30 de camere în căminul pentru persoane vârstnice şi 30 de camere în adăpost) şi spaţiilor comune/coridoarelor (20 pentru complex, 20 pentru cămin şi 20 pentru adăpost). Pe de altă parte, ramele de tablouri vor fi folosite pentru afişarea şi protejarea următoarelor documente: drepturile şi obligaţiile beneficiarilor, regulamentele de ordine interioară, normele de protecţia muncii şi de siguranţa la incendiu, normele de igienă (20 de bucaţi)”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Numai că pe anunţul de organizare a licitaţiei, cele 200 de rame de tablouri apar ca făcând parte din dotările unui singur centru, şi anume “Sf. Ioan”.

Alte achiziţii pentru cămine

Pentru a le putea asigura hrana asistaţilor social, primăria achiziţionează 700 de farfurii, 700 de castroane, 700 de salatiere, şi tot atâtea căni, pahare, tacâmuri, 100 oliviere şi 130 de coşuri de gunoi. Printre dotări, se mai numără 1.100 lenjerii de pat, 100 de feţe de masă, 500 de pilote, 1000 de pături şi peste 300 de metri liniari de perdele, precum şi echipamente de bucătărie industrială, ustensile etc.

De toate acestea vor beneficia cei 460 de asistaţi social de la cele trei centre care urmează să fie deschise anul acesta de primărie: Complexul integrat  de servicii sociale pentru adulţi “Sf. Ioan”, (300 de beneficiari), Căminul pentru persoane vârstnice al municipiului Bucureşti “Prof. Academician Nicolae Cajal” (80 de beneficiari) şi Adăpostul de urgenţă pentru persoanele adulte fără adăpost din municipiul Bucureşti “Sf. Petru şi Pavel” (80 de beneficiari).

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Chestorul de poliţie Mihai Rus, reținut de DNA pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Într-un eveniment surprinzător, chestorul de poliție Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost reținut luni de către Direcția Națională Anticorupție (DNA). Acesta este suspectat...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă