13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAcesta este Farul! Rugbiștii constănțeni au făcut spectacol cu U Cluj

Acesta este Farul! Rugbiștii constănțeni au făcut spectacol cu U Cluj

După succesul cu Steaua, marinarii au făcut sâmbătă cel mai bun meci al sezonului în SuperLigă.

RCJ Farul este în plină recons­truc­ție, iar asta se vede în rezultate. Deși pe locul al treilea în clasament după opt runde, cu un avans consistent față de locul al patrulea, constănțenii se aflau încă departe de pretenții, jocul scârțâind în multe momente, cu repercusiuni directe pe tabelă. Cu două înfrângeri la primele două clasate, marinarii au așteptat Clujul cu amintirea acelui 9-8 tras de păr de pe Cluj Arena, dar și cu certitudinea că răbdarea conducerii începe să fie încercată de sincope de genul celei cu CSM Olimpia București, când constănțenii au fost la un pas să facă surpriza campionatului.

N-a fost însă cazul sâmbătă, pe o vreme superbă marinarii și-au răzbunat toate neîmplinirile din startul sezonului pe ardeleni. Gazdele au avut nevoie de numai 12 minute pentru a-și asigura nu doar succesul, ci și bonusul ofensiv, pe fondul unui iureș căruia oaspeții nu aveau cum să-i facă față. Jantjies, Neagu, Vlaicu și Faamita au marcat câte un eseu, toate patru fiind transformate de către Vlaicu, iar în minutul 14 tabela arăta un neverosimil 28-0, probabil un scor neașteptat de nimeni.

După startul furibund, Farul a oprit motoarele, probabil cu gândul la meciurile grele care urmează, dar până la pauză tot constănțenii au marcat încă 13 puncte prin Faamita (eseu) și Vlaicu (două lovituri de pedeapsă), încheind prima parte cu un 41-0 care a încălzit tribunele.

Contrar așteptărilor, după pauză meciul s-a jucat la spectacol. Clujenii au venit de la cabine deciși să marcheze măcar eseul de onoare, iar marinarii să nu scape o diferență de scor astronomică din mână, iar cei care au avut de câștigat au fost spectatorii. Murgoci a marcat un eseu pentru oaspeți, iar Farul a pedepsit „tupeul” cu două eseuri semnate de Neagu și Semple, ambele transformate de către Vlaicu, la finalul primei ore de joc tabela indicând un reconfortant 55-5 pentru Farul. Ultimul sfert a fost cireașa de pe tort, ambele echipe reușind câte două eseuri, pe fondul unei ofensive totale declanșate de ambele garnituri, jucătorii preferând să lase defensiva la întâmplare pentru puncte pe tabelă. Semple și Nere au înscris pentru Constanța, Boar și Petucher pentru clujeni, scorul final fiind stabilit la 69-17, o diferență logică după ce s-a jucat.

Rezultatul, cu bonusul de rigoare, consolidează locul al treilea din dreptul marinarilor, care au primit două cadouri nesperate în runda a noua. Dinamo, viitor adversar al Constanței, a învins CSM Olimpia cu 11-10, iar principalele contracandidate la titlu, Baia Mare și Timișoara, au remizat în meciul direct, în acest moment bănățenii având doar două puncte avans față de Farul. Practic, asta înseamnă că viitorul echipei este în propriile mâini în următoarele patru runde, victorii cu Timișoara și Baia Mare putând echivala cu locul al doilea în clasament și o semifinală acasă, dar răspunsurile la această întrebare le vom afla abia la finalul lunii iunie.

RĂZBUNARE. Meci memorabil pentru CS Năvodari

În liga secundă, CS Năvodari a făcut un nou meci memorabil, puștii lui Cornel Suciu răzbunând eșecul din runda inaugurală de la Petroșani. Așa cum anticipase tehnicianul, creșterea în omogenitate a făcut din năvodăreni niște adversari redutabili, iar Știința Petroșani a simțit-o pe propria piele, cedând cu 20-26 pe litoral. Rezultatul i-a dus pe rugbiștii de la CS Năvodari pe locul al treilea al clasamentului, cu 18 puncte, dar, la fel ca în cazul Farului, lipsa punctelor bonus trebuie compensată prin succese, doar Suceava și Arad stând mai prost la acest capitol. Năvodărenii joacă etapa viitoare la Bârlad, cu Rugby Club, iar un succes poate echivala cu o calificare în play-off.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă