31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialAccidentul feroviar din Rusia. Cele șase persoane care și-au pierdut viața sunt...

Accidentul feroviar din Rusia. Cele șase persoane care și-au pierdut viața sunt cetățeni moldoveni

Ministrul rus al Sănătății,Veronica Skvorţova, a anunțat că cele şase persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul feroviar produs marţi în Rusia, în apropiere de Moscova, sunt cetăţeni moldoveni.

Citește și:  Cinci morți și 45 de răniți, în urma accidentului feroviar din Moscova. Trenul de pasageri mergea spre Chișinău, iar marfarul venea din România

Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău, notează Mediafax.

Majoritatea răniţilor sunt, de asemenea, cetăţeni moldoveni, potrivit autorităţilor ruse, care menţionează că printre aceştia se află şi cinci cetăţeni ruşi.

Ministrul rus al Sănătăţii a mai anunţat că zece dintre persoanele rănite se află în stare gravă, potrivit Interfax.

Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat marţi seara că patru cetăţeni moldoveni au murit şi alţi 13 au fost răniţi în accidentul feroviar din Rusia. O parte dintre cetăţenii moldoveni care au suferit răni uşoare în urma accidentului au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la Chişinău, potrivit Ministerului Transporturilor din R. Moldova.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a transmis marţi seara condoleanţe rudelor victimelor. În trenul de pasageri implicat în accident se aflau aproximativ 400 de persoane.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut o investigaţie completă în cazul accidentului feroviar. "Aplicăm toate măsurile necesare pentru ajutarea persoanelor rănite şi vom oferi asistenţă rudelor persoanelor decedate", a declarat Vladimir Putin la Shanghai. "Desigur, va fi o investigaţie completă", a spus Putin, citat de Vocea Rusiei.

Cele mai citite

Claudia Sheinbaum, prima femeie care va conduce Mexicul. “Nu vă voi dezamăgi”

Claudia Sheinbaum, candidata stângii guvernamentale, a fost aleasă președintă a Mexicului, marcând astfel un moment istoric, fiind prima femeie care va deține această funcție...

Cum au fost prăduite terenurile unui om de afaceri grec de „săgețile” lui Iulian Dumitrescu

Baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, a fost denunțat la DNA și...

Crește acciza la carburanți. Benzina și motorina se vor scumpi

Acciza la carburanți va crește în România de la data de 1 iulie 2024 ceea ce înseamă că, foarte probabil, prețurile la pompă se...
Ultima oră
Pe aceeași temă