18.5 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAcademia de Poliศ›ie a publicat lista celor 623 de doctori pe care...

Academia de Poliศ›ie a publicat lista celor 623 de doctori pe care i-a produs รฎn ultimii 20 de ani. Costel CฤƒลŸuneanu, Cฤƒtฤƒlin Voicu, William Brรขnzฤƒ ศ™i alte personaje controversate ศ™i-au luat doctoratul

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București a făcut publică lista celor 623 de persoane care au obţinut titluri academice de doctori în Drept, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, la Şcoala Doctorală a instituţiei, între 1995-2016, informează Mediafax.

Lista celor 623 de doctoranzi a fost publicată luni pe site-ul Academiei Naţionale de Poliţie. Printre deţinătorii titlurilor de doctor află oameni politici, oameni de afaceri, angajaţi din poliţie ori justiţie, care au lucrări confirmate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de la înfiinţarea Şcolii Doctorale până în prezent. Lista este împărţită pe două domenii – Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi Drept.

Potrivit datelor, de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au ieşit 345 de doctori în drept.

Printre cei care au obţinut titlul de doctor în drept, la Academie, se află şi Mihai Şova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne în mandatul lui Gabriel Oprea. Este una dintre cele patru persoane care au obţinut acest titlu în cursul anului 2016. Şova este cercetat de DNA, încă din 2015, după ce ar fi fotocopiat documente cu informaţii nepublice şi ar fi luat documente din dosare ale DNA.

În 2004, a obţinut titlul de doctor în drept şi William Brânză, fost candidat la alegerile prezidenţiale, cu lucrarea „Infracţiuni asimilate corupţiei”. În 2015, Brânză a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro. El a fost unul dintre cei 19 doctorazi ai anului 2004.

Pentru domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, într-un timp mult mai scurt, începând cu anul 2004, au fost date 278 de titluri de doctor. În 2004, patru persoane şi-au obţinut doctoratul în acest domeniu iar în 2005, doar două. În 2010 şi 2011, Academia a scos câte 31 de doctori în ordine publică, 34 în 2013 şi 42 în 2015. De la începutul acestui an, 12 absolvenţi ai şcolii doctorale au devenit doctori.

Printre cei care şi-au obţinut titluri academice în acest domeniu sunt: actualul şef al Inspectoratului General pentru Imigrări, Vasile Viorel, în anul 2012, cu lucrarea ” Instigarea crimelor şi criminalilor în serie”, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), Cătălin Ţone, în 2011 cu „Livrarea supravegheată-metodă specială în activitatea de combatere a traficului de droguri”, Constantin Bolboşanu, fost şef în cadrul DCCO, cercetat pentru o presupusă mită de 110.000 de euro, Remus Şpan, fost şef al „Doi şi-un sfert”, fostul procuror Marcel Sâmpetru şi omul de afaceri Adrian Petrache, cu lucrarea „România în contextul conceptului de siguranţă naţională şi securitate internaţională”, al cărui îndumător a fost Gabriel Oprea.

„Examen comparativ privind legislaţia penală fiscală română şi elveţiană” este titlu lucrării de doctorat a omului de afaceri Bogdan Buzăianu, cel care a obţinut titlul de doctor în anul 2009.

Un alt om de afaceri doctor în ordine publică este Costel Căşuneanu. A obţinut titlul în anul 2007 cu lucrarea „Răspunderea juridică a persoanei juridice”, sub îndrumarea profesorului Alex Boroi, la fel ca şi Bogdan Buzăianu.

Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, este şi ea pe listă, alături de deputatul UNPR Gheoghe Emacu şi de fostul senator Cătălin Voicu.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Primฤƒria Capitalei a luat o amendฤƒ de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primฤƒria Capitalei a fost amendatฤƒ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea mฤƒsurilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici stabilite...

Top 10 companii romรขneศ™ti adunฤƒ peste 270 de miliarde de euro cifrฤƒ de afaceri

Camera de Comerลฃ ลŸi Industrie a Romรขnieiย a inclus รฎn competiศ›ia pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Naศ›ional al Firmelor reuneศ™te companii...

Franศ›a: Un avion de mici dimensiuni a cฤƒzut peste o casฤƒ

Un accident aviatic a avut loc luni รฎn localitatea La Bretonniรจre-la-Claye, Franศ›a, unde un avion de mici dimensiuni s-a prฤƒbuศ™it รฎn zidul unei case....
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ