7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialA treia zi de proteste pentru magistratii bucuresteni

A treia zi de proteste pentru magistratii bucuresteni

Sedintele de judecata la judecatoriile de sector si la Tribunalul Capitalei sunt suspendate, joi, de la ora 9.00, pentru a treia zi consecutiva. La Curtea de Apel Bucuresti, fiecare judecator decide independent perioada orara de intrerupere a activitatii, iar la instanta suprema se judeca deocamdata doar cauze cu arestati, informeaza Mediafax.

Astfel, joi, de la ora 9.00 este intrerupta activitatea la judecatoriile celor sase sectoare din Capitala si la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti decid fiecare in parte cand si cum isi vor intrerupe activitatea, astfel ca unii judecatori intrerup activitatea doar o ora, iar altii in intervalul 9.00 – 12.00.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), sedintele de la Sectia civila sunt suspendate pana la ora 12,00, iar la Sectia penala, se judeca doar dosarele cu arestati, urmand ca, dupa luarea in dezbatere a acestor cazuri, sa se suspende activitatea pana la ora 12.00.

De altfel, Curtea de Apel Bucuresti ia in discutie, joi, contestatia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie fata de adresa prin care Ministerul finantelor i-a instiintat, vineri, ca salariile aferente lunii iunie nu includ sporul de 50% de solicitare neuropsihica.

Vicepresedintele UNJR, Dragos Calin, a anuntat, miercuri, dupa intalnirea asociatiilor profesionale ale magistratilor si a reprezentantilor judecatorilor de la mai multe instante, ca sedintele de judecata de la toate instantele din tara vor fi suspendate, incepand de joi, pe durata nedeterminata, actiunile urmand sa aiba loc zilnic, timp de trei ore, cu incepere cel mai probabil de la ora 9.00.

Personalul auxiliar din instante a anuntat ulterior ca se va alatura protestelor magistratilor si ca va intrerupe activitatea, incepand de joi, in fiecare zi, timp de doua ore, in continuarea actiunii de trei ore a judecatorilor, adica de la ora 12.00 la 14.00.

Cele mai citite

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă