20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecial7 jocuri haioase pentru zile friguroase

7 jocuri haioase pentru zile friguroase

A venit iarna şi cu siguranţă vor fi şi zile în care gerul sau vântul prea puternic vă vor ţine în casă. Ţine plictiseala departe cu jocuri distractive.

Micuţii între 1 şi 2 ani se află la vârsta explorării şi a activităţilor organizate. Pe măsură ce cresc, încep să perceapă funcţiile obiectelor – ştiu că ceaşca se pune pe farfurioară şi linguriţa în guriţă. Jocurile se diversifică!

1. De-a constructorul

Prichindelul este încântat să clădească jucăriile unele peste altele, fără să-i pese de forme şi culori. Clădiţi împreună diverse „construcţii“, utilizând piese de anumite forme sau culori şi alternând rolurile („una eu, una tu“). Atu: prin acest joc îl ajuţi să devină mai abil.

Citeste si: Joculete pentru sfarsitul de saptamana

2. Aruncatul la ţintă

Deşi ţi se pare că o face special, copilul tău aruncă jucăriile pe jos pentru a observa efectele acestei acţiuni. Ajută-l să arunce la ţintă punându-i un coş lângă scăunel şi lăudându-l de fiecare dată când nimereşte! Atu: aruncatul la ţintă îi va dezvolta o mai bună evaluare a distanţelor şi o îndemânare sporită.

Citeste si: Centre de joaca pentru copilul tau

3. Ghici care-i diferenţa

Ţine în faţa lui două desene asemănătoare, care să difere printr-un mic detaliu (de exemplu, într-unul să existe o maşină, iar în celălalt nu).

Chiar şi cei mici vor privi cu atenţie figura şi îşi vor da seama de diferenţă! Atu: acest joc îi va dezvolta capacitatea de discriminare.

Gasesti pe mami.ro si alte jocuri pentru zilele friguroase

Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă