22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial500 de studenţi pichetează Ministerului Educaţiei

500 de studenţi pichetează Ministerului Educaţiei

Aproximativ 500 de studenţi din Capitală afiliaţi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) participă, luni, la pichetarea sediului Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de faptul că ministrul Daniel Funeriu nu şi-a respectat promisiunile făcute la ultima întâlnire pe care au avut-o, scrie NewsIn.

Preşedintele UNSR, Ion Poenaru a spus, luni, că deşi aveau autorizaţie pentru 100 de persoane, numărul participanţilor la pichet continuă să crească. “Transmitem ministrului Funeriu să se vadă cu noi nu doar atunci când ieşim în stradă. Nu ne răspunde la telefon, nu ne bagă în seamă. Noi ştim să comunicăm aşa deocamdată, dar e posibil să ajungem la proteste de o amploare mai mare”, a declarat Poenaru.

Potrivit preşedintelui UNSR, deşi începând de luni urmau să aibă loc proteste şi în alte 11 centre universitare din ţară, studenţii din Braşov au fost ameninţaţi de rector că vor fi daţi afară din senatul Universităţii daca ies în stradă, iar în Iaşi şi Timişoara autorităţile locale nu au aprobat protestele.

Membrii UNSR din 11 centre universitare şi din Capitală vor ieşi în stradă zilnic, de luni până vineri, pentru a cere majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere.

Timp de o săptămână studenţii vor picheta sediul Ministerului Educaţiei din Capitală, între orele 13.00 şi 14.00, pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu, iar în centrele universitare din Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petrosani, Ploieşti, Târgovişte şi Târgu Jiu vor fi organizate mitinguri de amploare.

Studenţii sunt nemulţumiţi pentru că ministrul Educaţiei a refuzat să semneze protocolul în care erau prevăzute revendicările cu privire la taberele, bursele şi creditele pentru studenţi.

“Nu mai avem încredere în acest minister a cărui conducere a adoptat binecunoscuta tactică de a face promisiuni şi demagogie politică. Studenţii, viitorul acestei ţări, merită în primul rând respect şi susţinere din partea Ministerului Educaţiei, pe ei nu-i interesează culisele unei politici murdare. Ministrul Funeriu a dovedit încă o dată că minciuna este punctul forte al actualei conduceri a Ministerului Educaţiei, şi prin urmare nicio înţelegere nu poate fi pecetluită printr-o strangere de mână, aşa cum se întâmplă pe piaţa diamantelor – exemplul preferat al domnului Petru Daniel Funeriu”, a declarat Ion Poenaru, preşedinte Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Protestele UNSR au început pe 15 martie, când studenţii au pichetat sediul Ministerului Educaţiei, însă au suspendat acţiunile după doar o zi de protest, după ce au discutat cu Daniel Funeriu semnarea unui protocol cu revendicările lor. Reprezentanţii Uniunii anunţat atunci că dacă protocolul nu va fi semnat şi respectat de către Ministerul Educaţiei, vor recurge din nou la proteste.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă