12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial430 de hectare de păduri virgine din România sunt în proprietatea companiei...

430 de hectare de păduri virgine din România sunt în proprietatea companiei Schweighofer, producătoare de cherestea. Care va fi soarta lor

Compania Holzindustrie Schweighofer, producătoare de cherestea, a demarat un studiu pentru evaluarea terenurilor sale împădurite, care totalizează, în România, aproape 15..000 de hectare.

Potrivit unui comunicat al Holzindustrie Schweighofer, studiul a urmărit situația "pădurilor cu valoare ridicată de conservare – așa numitele păduri virgine și cvasi-virgine". Din totalul suprafeței forestiere deținute în România, peste 430 de hectare o reprezintă pădurile virgine și cvasi-virgine.

"România protejează pădurile virgine și cvasi-virgine. În practică, aceasta înseamnă că în pădurile respective nu se vor mai executa lucrări, iar unicitatea lor este astfel păstrată pentru generațiile viitoare. Fundamentul pentru protecția acestor păduri este Catalogul Național al pădurilor virgine și cvasi-virgine. Studiul a evidențiat peste 430 ha de astfel de păduri pe terenuri în proprietatea Grupului Schweighofer. Alte 250 ha de păduri cu valoare ridicată de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate", precizează comunicatul companiei austriece.

"Aceste păduri sunt practic neatinse. Grupul Schweighofer își asumă responsabilitatea de a le proteja în această stare pentru viitor”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, director de Conformitate și Sustenabilitate în cadrul companiei.

Divizia industrială a grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn.

Identificare pădurilor cvasi-virgine și a altora cu valoare ridicată de conservare din România s-a desfășurat în colaborare cu ONG-ul Agent Green.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă