29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

430 de hectare de păduri virgine din România sunt în proprietatea companiei Schweighofer, producătoare de cherestea. Care va fi soarta lor

Compania Holzindustrie Schweighofer, producătoare de cherestea, a demarat un studiu pentru evaluarea terenurilor sale împădurite, care totalizează, în România, aproape 15..000 de hectare.

Potrivit unui comunicat al Holzindustrie Schweighofer, studiul a urmărit situația "pădurilor cu valoare ridicată de conservare – așa numitele păduri virgine și cvasi-virgine". Din totalul suprafeței forestiere deținute în România, peste 430 de hectare o reprezintă pădurile virgine și cvasi-virgine.

"România protejează pădurile virgine și cvasi-virgine. În practică, aceasta înseamnă că în pădurile respective nu se vor mai executa lucrări, iar unicitatea lor este astfel păstrată pentru generațiile viitoare. Fundamentul pentru protecția acestor păduri este Catalogul Național al pădurilor virgine și cvasi-virgine. Studiul a evidențiat peste 430 ha de astfel de păduri pe terenuri în proprietatea Grupului Schweighofer. Alte 250 ha de păduri cu valoare ridicată de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate", precizează comunicatul companiei austriece.

"Aceste păduri sunt practic neatinse. Grupul Schweighofer își asumă responsabilitatea de a le proteja în această stare pentru viitor”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, director de Conformitate și Sustenabilitate în cadrul companiei.

Divizia industrială a grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn.

Identificare pădurilor cvasi-virgine și a altora cu valoare ridicată de conservare din România s-a desfășurat în colaborare cu ONG-ul Agent Green.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă