13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecial40 de membri ai grupării Stat Islamic, arestaţi în Irak

40 de membri ai grupării Stat Islamic, arestaţi în Irak

40 de membri ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) au fost arestaţi, în Irak, într-o operațiune de anvergură desfășurată în regiunile Bagdad și Diyala, au anunţat, joi, serviciile de informaţii irakiene, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat, citat de DPA, la operaţiune au contribuit serviciile de informații irakiene, care au colaborat cu forţele de securitate din Bagdad și Diyala, Mai mult, în operaţiune au fost confiscate “multe bombe, centuri explozive și mașini utilizate de teroriști, precum și o mare sumă de bani, folosiți pentru a finanța activitățile lor criminale”.

Citeşte şi: Doi frați sirieni, presupuși jihadiști, arestaţi în Austria

Potrivit serviciilor de informații, înainte de arestarea lor, combatanții SI au cerut ajutorul altor celule din țară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziție slabă în regiunile Bagdad și Diyala. Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziții fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigașe cu mașini-capcană, amintește France Presse.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operațiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadiști și anihilarea unei celule ce fabrica mașini-capcană la Bagdad în martie 2015. 

Ele de asemenea coincid cu înaintea trupelor irakiene în orașul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de SI din mai.

Citeşte şi: Opt lideri ISIS au fost uciși în raidurile aeriene din IRAK

 

Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă