16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial4.000 de oameni protestează în Piaţa Unirii din Iaşi, după incendiul din...

4.000 de oameni protestează în Piaţa Unirii din Iaşi, după incendiul din COLECTIV

Aproximativ 4.000 de persoane protestează, vineri seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, manifestanţii adunându-se iniţial în faţa Primăriei, de unde au pornit în marş către piaţa centrală a oraşului, transmite Mediafax.

Acţiunea de protest a început la ora 19, în faţa Primăriei, unde s-au adunat iniţial câteva sute de persoane, în timp ce alţi protestatari s-au dus direct în Piaţa Unirii aşteptându-i pe ceilalţi participanţi la protest.

După ce au staţionat în faţa Primăriei municipiului Iaşi în jur de trei sferturi de oră, manifestanţii au pornit în marş către Piaţa Unirii, iar la ora 20:30 în piaţă se aflau aproximativ 4.000 de persoane.

Aceştia scandează: “Vrem schimbare, nu manipulare”, “Vrem spitale, nu catedrale”, “Bucureşti nu uita/Iaşiul e de partea ta” şi poartă pancarte pe care scrie: “18.300 de biserici, 425 de spitale”, “Jos corupţia”, “Vrem Guvern tehnocrat” şi “Corupţia ucide” şi “Jos Parlamentul”.

Manifestanţii au aprins lumânări lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată în Piaţa Unirii, majoritatea fiind tineri – elevi şi studenţi.

În timpul manifestării, nu s-au înregistrat incidente, iar unii dintre participanţi au solicitat mulţimii să nu plece în marş pe străzile oraşului, ci să rămână grupaţi în Piaţa Unirii.

Dacă miercuri pe străzile municipiului Iaşi au mărşăluit peste 5.000 de persoane, joi numărul acestora a scăzut considerabil, ajungând la cel mult o mie de participanţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă