12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial2.100.000 de euro pentru drumul dintre Grăniceri şi Elek

2.100.000 de euro pentru drumul dintre Grăniceri şi Elek

Consiliul Judeţean Arad a semnat un contract de execuţie finanţat din fonduri europene pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 709J Grăniceri – Sânmartin, în valoare de 2.100.000 euro. Conexiunea rutieră între Elek, Ungaria, şi Grăniceri, România, este în atenţia autorităţilor locale în perspectiva intrării României în Spaţiul Schengen.

Modernizarea acestui drum a fost începută în 2004, prin proiectul Consiliului Judeţean Arad de reabilitare a unui tronson de drum între Grăniceri şi graniţa de stat. Prezentul proiect continuă demersurile celui precedent, atât prin construirea drumului între Elek, Ungaria, şi frontiera cu România, cât şi prin prelungirea conexiunii rutiere între Grăniceri şi Sânmartin.

Parteneriat transfrontalier

Investiţia este realizeat prin Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 în cadrul unui parteneriat cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria şi este finanţată în proporţie de 85 % din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% de Guvernul României şi 2 % din bugetul Consiliului Judeţean Arad.

„Prin această investiţie, dorim să creăm o legătură completă de-a lungul frontierei cu Ungaria, de la Pecica la Vărşand, care să unească toate localităţile de graniţă. În plus, odată cu intrarea în spaţiul Schengen deplasarea înspre Ungaria se va putea face mai uşor, nu doar prin Nădlac, Turnu sau Vărşand, ci şi prin Curtici, Grăniceri sau Variaş”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă