30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecial100 de CADAVRE au fost scoase din epava avionului prăbușit în Egipt

100 de CADAVRE au fost scoase din epava avionului prăbușit în Egipt

Circa 100 de trupuri neînsuflețite au fost extrase din epava avionului prăbușit în Egipt, informează Agerpres.

„Am extras cel puțin 100 de trupuri neînsuflețite, celelalte continuă să se afle în epavă”, a declarat un oficial din serviciile de securitate egiptene.

La bordul avionului civil rus prăbușit în peninsula Sinai din Egipt se aflau 63 de bărbați, 138 de femei și 17 copii cu vârste de la 2 la 17 ani. Potrivit mass-media locale, până la această oră nu au putut fi găsiți supraviețuitori.

Între timp, a fost deja descoperită una dintre „cutiile negre” ale avionului, informează TASS.

Președintele Vladimir Putin a decretat ziua de 1 noiembrie 2015 zi de doliu național Rusia, în legătură cu accidentul aviatic produs în Egipt.

Administrația aeroportului din Sharm el-Sheikh a precizat că toți pasagerii și membrii echipajului avionului prăbușit erau cetățeni ai Rusiei.

Aparatul Airbus-321 al companiei aviatice „Kogalâmavia”, care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el-Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean sâmbătă la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă