21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

Dincolo de igiena corectă și de respectarea orelor de somn recomandate de specialiști, alimentația potrivită este esențială pentru a preveni răceala din sezonul primăverii. Iată zece alimente pe care să le consumi, conform site-ului abcnews.com, ca să te ferești de răceală.

Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI

1. Lapte degresat

Vitamina D are un rol important în lupta împotriva microbilor. Cele mai bune surse de vitamina D sunt laptele degresat, sucul proaspăt de portocale, iaurtul și albușurile de ou.

2. Ardei gras roșu

Deși oamenii cred că cele mai bune surse de vitamina C sunt citricele, ardeiul gras roșu conține o cantitate de trei ori mai mare din această substanță.

Citește și: FOTO. Cum arată și cât costă cea mai extravagantă înghețată din Dubai

3. Ceai

Ceaiul verde conține antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Servit cu lămâie, ceaiul este cu atât mai eficient împotriva inflamațiilor.

4. Iaurt

Bacteriile probiotice din iaurt au efecte benefice asupra sistemului imunitar și asupra sănătății gingiilor. Consumate cu miere, iaurturile sunt mult mai eficiente, pentru că mierea de albine conține prebiotice, substanțe care întețesc activitatea bacteriilor probiotice.

Citește și: Salată israeliană în sos de portocale

5. Brânză de capră

Substanța secretă din brânza de capră este cuprul, care are efecte uimitoare asupra sistemului imunitar. Amestecat cu nuci mărunțite și fructe uscate, poate deveni un mic dejun sățios și sănătos.

6. Afine

Toate fructele de pădure sunt bune pentru organism, însă afinele sunt cele mai bogate în antioxidanți. De asemenea, afinele conțin vitamina C, substanță care reduce stresul și întărește sistemul imunitar.

Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane

7. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt o gustare delicioasă și bogată în zinc. Această substanță întărește imunitatea și reduce simptomele de răceală. Însă, consumat în cantități prea mari, zincul dăunează organismului. Porțiile recomandate de specialiști sunt  de 8 mg pe zi pentru femei și 11 mg pentru bărbați.

8. Ciuperci

Ciupercile sunt cele mai indicate legume pentru prevenirea răcelii. Dintre acestea, ciupercile buton conțin cea mai mare cantitate de vitamina D.

Citește și: Rețeta zilei. Lasagna vegetariană

9. Broccoli

Consumul de broccoli crește numărul de celule albe, care luptă împotriva infecțiilor. Însă, dacă este gătit, broccoli își pierde din numărul nutrienților.

10. Paste

În afară de carbohidrați, pastele mai conțin fier și zinc, substanțe necesare pentru energizarea și imunizarea organismului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă