Lasagna este un preparat cu specific italian apreciat în toată lumea. Deși se pregătește cu carne, site-ul canadianliving.com oferă o variantă de lasagna vegetariană, potrivită pentru orice masă de prânz sau de cină petrecută cu prietenii care au eliminat carnea din alimentația lor.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente pentru 12 porții
2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
1 ceapă tăiată în cuburi
4 căței de usturoi, tocați
2 dovlecei, tăiați în cuburi
2 ardei grași roșii, tăiați în cuburi
1 vânătă, tăiată în cuburi
1 frunză de dafin
praf de chili
½ lingurițe cu cimbru
½ lingurițe cu oregano
½ lingurițe cu sare
½ lingurițe cu piper
800 g de roșii la conservă
busuioc și pătrunjel după gust
2 ouă
praf de nucșoară
475 g de brânză Ricotta
330 g mozzarella rasă
100 g brânză Parmesan
300 g/15 tăiței de lasagna
Mod de preparare:
Într-o tigaie se călesc ceapa și usturoiul, peste care se adaugă praful de chili.
Se pun deasupra dovleceii, ardeii, vânăta și se adaugă frunza de dafin, cimbru, oregano, sare și piper. Se lasă la prăjit pentru 10 minute.
Se adaugă roșiile, care se strivesc cu coada lingurei de lemn.
Se lasă la fiert pe foc mic aproximativ 30 de minute pe foc, până când se îngroașă compoziția. Se amestecă din când în când.
Se adaugă busuiocul și pătrunjelul.
Într-un bol se bate oul cu nucșoara. Se adaugă brânza Ricotta, mozzarella și brânza Parmesan.
Se fierb tăițeii de lasagna într-un vas mare, pentru șase minute. Se scurg și se pun în apă rece, după care se scurg din nou.
Într-un vas de yena se pune un strat de tăiței, unul de sos de legume și unul de brânză. Se repetă procesul încă o dată.
Se acoperă vasul de yena cu folie alimentară și se dă la cuptor, la 190 de grade Ceslisus, pentru 20 de minute. Se scoate folia și se mai lasă vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Se lasă la răcit pentru 10 minute înainte de servire.