Chipsurile din banane coapte cu scorțișoară sunt o gustare sănătoasă, pentru că nu conțin zahăr, se digeră repede și au mai puțin de 150 de calorii. Pregătite după rețeta formulată de Popsugar, chipsurile sunt excelente în perioadele în care încerci să îți menții silueta sau pentru cele în care încerci să scapi de câteva kilograme.
Citește și: GALERIE FOTO INEDITĂ. Un fost bucătar face artă pe BANANE
Ingrediente
- 4 banane de mărime medie
- 3 linguri cu suc de portocale
- scorțișoară
Citește și: Mic dejun pentru accelerarea metabolismului: Smoothie energizant
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 90 de grade Celsius. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Se decojesc bananele și se taie în felii de aproximativ 50 de milimetri grosime.
Citește și: Desert de weekend: CIOCOLATĂ caldă PICANTĂ
Se înmoaie fiecare disc în sucul de portocale și se așază pe tavă. Se pune praf de scorțișoară peste fiecare chips.
Se coc timp de trei sau patru ore, până când chipsurile sunt uscate și maronii. Se întorc după jumătate din timpul de coacere.
Se scot din cuptor și se lasă la răcit. După aceea, se pot depozita într-un vas etanș.