Salata israeliană cu morcovi copți în miere, couscous, stafide, piept de curcan și sirop de portocale este potrivită pentru după-amiezile de weekend petrecute cu cei dragi. După rețeta formulată de site-ul canadianliving.com, salata se pregătește în cel mult o oră și poate fi excelentă și la mesele festive cu care vrei să îți impresionezi invitații.
Citește și: Desert de weekend: CIOCOLATĂ caldă PICANTĂ
Ingrediente pentru salată
- 4 morcovi
- 2 lingurițe cu miere de albine
- 2 lingurițe cu ulei de măsline
- 190 g de couscous
- 300 g de piept de curcan gătit feliat
- 60 g de frunze de coriandru
- 50 g de stafide
- 50 g de migdale coapte
- Un praf de sare
- Un praf de chimen măcinat
Citește și: Mic dejun pentru accelerarea metabolismului: Smoothie energizant
Ingrediente pentru sos vinaigrette de portocale
- 60 ml de ulei de măsline
- Jumătate de linguriță de coajă de portocale rasă
- 45 ml de suc de portocale
- 30 ml oțet alb
- 1 linguriță de muștar
- Un praf de sare
- Un praf de piper
- Un praf de chimen măcinat
Citește și: FOTO. Cum arată și cât costă cea mai extravagantă înghețată din Dubai
Mod de preparare salată
Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Se pun mierea, sarea, uleiul și chimenul pe hârtia de copt din tavă.
Se decojesc morcovii și se taie în lungime, în felii de 4 cm.
Se pun morcovii pe tavă și se dau la cuptor pentru 15 minute, după care se întorc și se mai lasă 15 minute.
Între timp, se fierbe couscous-ul și se lasă la răcit.
Citește și: Cină în stil indian: Friptură de pui la grătar, în sos de coriandru
Mod de preparare sos vinaigrette de portocale
Într-un bol mare se amestecă uleiul, coaja și sucul de portocale, oțetul, muștarul, sarea, piperul și chimenul.
Se adaugă morcovii, couscous-ul, carnea de curcan gatită, stafidele, coriandrul și migdalele.
Se amestecă ușor.