17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Sezonul de schi s-a deschis oficial la Brașov. Pârtiile de la Poalele Tâmpei, luminate de torțe

Alături de reprezentanţii şcolilor de schi din Poiana Braşov s-au mai aflat şi angajaţii de la Salvamont şi Jandarmeria Montană. În plus, administratorii domeniului schiabil au prezentat utilajele care sunt folosite la întreţinerea pârtiilor, informează Mediafax.

Evenimentul de deschidere a sezonului de schi a debutat la ora 13.00, cu muzică şi voie bună. În jurul orelor 15:00, pentru toţi copiii cuminţi, Moş Crăciun a sosit cu sania şi cu cadouri multe, iar apoi trupa Direcţia 5 a susţinut un concert pe scena amenajată la baza Pârtiei Bradul.

Punctul culminat a fost reprezentat de coborârea pârtiei cu torţe aprinse în mâini a monitorilor de schi şi a salavatorilor montani.

Potrivit administratorilor domeniului schiabil, toţi cei 24 de kilometri de pârtii din Masivul Postăvaru sunt practicabili.

Vremea rece a favorizat pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, astfel că sunt condiţii excelente de schi sau snowboard în Poiana Braşov.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Braşov, în parteneriat cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, sub deviza „Povestea de Crăciun în Poiana Braşov!”.

Tot sâmbătă au fost deschise şi pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire Predeal, stratul de zăpadă măsurând aici 30 de centimetri.

Societatea Teleferic Prahova anunţă că pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire sunt deschise din acest weekend. Stratul de zăpadă ajunge la 30 de cm, iar pe pârtia Clăbucet Sosire Predeal au fost introduse şi tunurile de zăpadă artificială.

Şi nu sunt singurele pârtii care îşi aşteaptă turiştii. Sunt funcţionale şi cele de la Valea Dorului, Scândurari şi Valea Soarelui.

Zeci de mii de turişti au decis să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la munte, gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor fiind de peste 90%.

Ultima oră
Pe aceeași temă