Foto: Mihai Diac

Școlile încep cursurile fără tabletele promise. Ministrul Monica Anisie refuză să demisioneze

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, marţi, că nu va demisiona, deși noul an școlar va începe fără tabletele gratuite care au fost promise elevilor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.09.2020 - 17:13

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, marţi, că nu va demisiona, deși noul an școlar va începe fără tabletele gratuite care au fost promise elevilor și care urmau să ajungă în școli la data de 14 septembrie 2020.

"În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei având în vedere că începem un an şcolar altfel", a declarat Monica Anisie, marți, după ce jurnaliștii au întrebat-o dacă își va prezenta demisia din funcția de ministru al Educației.

"Având în vedere faptul că la Minister, în toată această perioadă, s-au făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării se ocupă de procesul de învăţământ. Atât timp cât ne-am preocupat şi astăzi avem rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei", a explicat ministrul Monica Anisie.

Amintim că, luni seară, ministrul Monica Anisie îi solicitase premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, după ce a aflat "rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate".

Comentarii