Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Localitatea Borșa, județul Maramureș. Foto: Youtube

Proiect pentru o pârtie olimpică de schi la Borșa, cea mai lungă din România

Primăria Borșa, județul Maramureș, a relansat proiectul construirii unei pârtii olimpice de schi, care va fi cea mai lungă din România, investiţia fiind estimată la 10 milioane de euro.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 12:12

Pe pârtie vor putea fi organizate competiţii naţionale şi internaţionale. Primarul Sorin Timiş a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că proiectul prevede, pe lângă pista de schi, o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră.

„Prima bază a construirii unei piste olimpice de schi s-a pus în anii 1940 când, la Borşa, membrii unui club sportiv au început construirea unei staţiuni turistice pentru sporturi de iarnă, urmând să găzduiască Olimpiada de Iarnă din 1948. Proiectul a fost abandonat din cauza războiului şi s-a reluat, ulterior, de mai multe ori, atât de autorităţile comuniste în anii 1960, cât şi după anii 2000, dar au fost întâmpinate diverse probleme. Primăria Borşa reporneşte acum investiţia, care înseamnă instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, şi o pârtie olimpică de schi cu o lungime de 2.800 de metri, cea mai lungă din România, dotată cu tunuri de zăpadă, instalaţie de nocturnă şi lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zăpadă”, a spus Timiş, potrivit Mediafax.

Edilul din Borşa a subliniat că proiectul va fi depus integral la Ministerul Turismului după 15 februarie, urmând să treacă prin analize şi avizări astfel încât în primăvară să fie semnat contractul de finanţare. El speră că lucrările ar putea începe în acest an, iar în sezonul 2019/2020 pârtia să poată deveni funcţională.

Potrivit acestuia, construirea pârtiei de schi este o parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Borşa, estimat la 70 – 100 de milioane de euro, care include încă 8 instalaţii de transport pe cablu, construirea unei arene de biatlon şi schi fond şi complex de trambuline, ajungându-se, în final, la un domeniu schiabil de 25 de kilometri.

Comentarii

loading...