2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSocialProduse furate din pachetele cu alimente distribuite în județul Vrancea

Produse furate din pachetele cu alimente distribuite în județul Vrancea

Situație revoltătoare în Județul Vrancea, acolo unde mai multe pachete cu alimente de la Uniunea Europeană, pentru persoanele dezavantajate, au fost furate.

Prin Programul operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, zeci de mii de vrânceni vor beneficia de pachete cu ajutoare alimentare.

Odată ajunse alimentele în proprietatea unei primării din județul Vrancea, respectiv comuna Păunești, s-a constatat că mai multe pachete erau desfăcute și lipseau alimente de bază precum ulei, făină, mălai și conserve.

Edilul comunei Păunești dă din umeri

Un cetățean cu spirit civic a decis să verifice cele relatate de localnici, iar acuzațiile s-au adeverit.

„Un cetățean din localitate mi-a sesizat că a luat ajutoarele de la Căminul Cultural și din baxul respectiv lipseau mai multe produse. Mi s-a spus că Romică Onea, angajatul Primăriei Păunești, este responsabil pentru asta. După ce că oamenii sunt amărâți.

Am plecat de îndată la Căminul Cultural și am constat cu stupoare că foarte multe dintre pachete erau desfăcute. Se vedea clar că banda de scoici a fost ruptă sau tăiată, iar din unele pachete existau și produse lipsă. Primarul a spus că trebuie să întrebăm magazionerul, dar acesta dă din umeri și declară că așa au venit de la UE.

Am sunat și la alte primării și au spus că nu au baxuri desfăcute. Noi nu acuzăm, dar atragem atenția că lipsește. Cei care se ocupă de ajutoarele de la UE au mai spus că pot fi furate și în timp ce sunt transportate”, a spus Robert Ignat, unul dintre contestatarii actualului edil.

Citește articolul integral pe Puterea.ro!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă