FOTO VIDEO Mâncare pentru elevi, pregătită în condiții mizerabile

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a închis un chioşc aflat în apropierea unui liceu, în urma deficiențelor constatate.

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2018 - 19:28

Comisarii CJPC au închis și o unitate din centrul orașului unde erau preparate produsele ce urmau să fie vândute la chioşc. Societatea care le deţine a fost amendată cu 35.000 de lei.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat vineri, că reprezentanţii instituţiei au efectuat un control la un chioşc aflat lângă Liceul Mihai Eminescu din Constanţa de unde primiseră informaţii că sandwichurile şi produsele vândute acolo sunt de calitate îndoielnică.

Comisarii au mers la faţa locului şi observat că ceea ce era pus la vânzare ca sandviș nu era, practic, sandviș, conținutul acestuia fiind dubios. Angajaţii chioşcului au refuzat să dea detalii. CJPC a efectuat verificări și a aflat că societatea care deţine chioşcul mai are un punct de lucru în centrul municipiului Constanţa, la parterul unui bloc. Aici, echipele de control au găsit mizerie, praf, ustensile murdare şi ruginite, produse ţinute la temperaturi de peste 23 de grade şi în condiţii improprii.

„Odată ce am ajuns acolo am insistat pentru a ne permite accesul. Am trecut prin mai multe săli, pline de praf, lumina nu mai putea pătrunde. Am ajuns undeva jos și am filmat ce puteți vedea”, spune Horia Constantinescu, șeful CJPC.

Acesta a declarat că din aceste motive cele două unităţi au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, firma care deţine cele două puncte de lucru a fost amendată cu 5.000 de lei pentru neregulile găsite şi cu 30.000 de lei pentru faptul că a reprezentaţii firmei au încercat să împiedice acţiunea de control.

Detalii despre aceste lucruri puteți vedea în emisiunea „Realitatea locală”, de la postul local Dobrogea TV.

 

Comentarii