7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialJustițieSe verifică achizițiile de vaccinuri. Începe urmărirea penală pentru Vlad Voiculescu și...

Se verifică achizițiile de vaccinuri. Începe urmărirea penală pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală referitoare la Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, a anunțat Administrația Prezidențială în ziua de 27 noiembrie 2023.

Faptele pentru care se solicită urmărirea penală s-au produs în perioadele în care Vlad Voiculescu și, apoi, Ioana Mihăilă au deținut funcția de ministru al Sănătății. Voiculescu (între anii 2020 – 2021) și Mihăilă (în anul 2021) au fost miniștri desemnați de USR, care atunci era la guvernare. Voiculescu este suspectat că a comis două infracțiuni de abuz în serviciu iar Mihăilă este suspectată de comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu.

În aceeași perioadă, premier a fost Florin Cîțu. Acesta din urmă este, în prezent, senator. Din acest motiv, plenul Senatului urmează să ia o decizie dacă acceptă sau nu începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Cîțu.

“Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, precizez ca intreaga mea activitate, indiferent de functiile si demnitatile publice indeplinite, a stat sub semnul bunei credinte si a respectarii legii, in slujba romanilor. Am deplina incredere in actul de justitie si sunt convins ca procedurile aflate in desfasurare vor conduce la aflarea adevarului!”, a transmis Florin Cîțu într-un mesaj postat pe internet.

Ancheta cu privire la faptele de care sunt acuzați Cîțu, Voiculescu și Mihăilă este realizată de procurorii DNA.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă