Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

ISU Teleorman: Peste 200 de curţi şi zeci de gospodării, inundate în continuare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman a anunţat, vineri, că în localităţile afectate de inundaţii apele sunt în retragere, în prezent intervenindu-se în 15 comune pentru evacuarea apei din peste 200 de curţi şi circa 60 de anexe gospodăreşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 12:37

"La această oră, în judeţul Teleorman situaţia tinde să revină la normal, apele fiind în retragere în majoritatea localităţilor afectate de inundaţii. Punctual mai sunt şi probleme întâlnite, cum ar fi cea de la lacul Suhaia, unde se lucrează la consolidarea digului de vest. Lucrările de consolidare şi supraînălţare sunt gestionate de către reprezentaţii SGA Teleorman, în sprijinul acestora acţionând şi pompierii militari", a arătat ISU Teleorman.

Potrivit unei raportări a respectivei instituţii, echipajele intervin pentru evacuarea apei în localităţile Drăgăneşti-Vlaşca (o curte), în Nanov (10 curţi), în Ţigăneşti (5 curţi), Tătărăştii de Jos (5 curţi), în Tătărăştii de Sus (40 curţi, 25 anexe şi 40 beciuri), în Frumoasa (24 anexe), în Mârzăneşti (2 curţi), în Vedea (28 curţi), în Ştorobăneasa (8 curţi), în Ciolăneşti (20 curţi), în Necşeşti (13 anexe şi 35 curţi), în Trivalea Mosteni (5 curţi), în Băbăiţa (10 curţi), în Orbeasca (40 curţi), iar în Suhaia se intervine pentru consolidarea unui dig cu 35 subofiţeri, doi ofiţeri, o şenilată şi două bărci.

"Din cauza faptului că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, recomandăm cetăţenilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale. În această perioadă, în zonele predispuse inundaţiei, îi sfătuim pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor locale, judeţene şi centrale şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'A.D. Ghica' al judeţului Teleorman solicită cetăţenilor anunţarea oricăror situaţii care pot pune în pericol viaţa şi bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", a precizat maiorul Gelu Dragomir, de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Teleorman.

Comentarii

loading...