Foto Arhiva

Iohannis a povestit cum s-a pierdut în Serbia: Pățanie amuzantă pentru șeful statului

În contextul vizitei omologului său sârb, Aleksandar Vucic, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa unui sistem de infrastructură dezvoltat între cele două ţări.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 14:56

Şi,pentru a marca acest moment, şeful statului le-a dezvăluit jurnaliştilor şi o păţanie amuzantă. Mai exact, Iohannis a povestit că în urmă cu ceva vreme a fost în vizită în Serbia, ca simplu turist. Însă, susţine el, s-a pierdut pe drumul spre România, nefiind foarte multe indicatoare rutiere.

"Acum mulţi ani, când am mai fost simplu turist în Europa, am simţit pe propria piele nevoia unei infrastructuri de legătură. Am fost undeva în anii 90 şi am considerat că vreau să văd Serbia. Venind din Vestul Europei, am venit prin Serbia. Lucrurile au fost ok. Am trecut prin Belgrad, oameni foarte deschişi, foarte prietenoşi, nu am avut niciun fel de problemă şi niciun fel de emoţie. Doar când m-am apropiat de graniţa sârbo-română a fost un pic mai complicat, fiindcă au început să fie relativ puţine semne indicatoare şi drumul devenea din ce în ce mai îngust. În ultimul sat sârb înaintea graniţei cu România, într-un sens giratoriu, am găsit un indicator pe care scria abia lizibil Rumunia. Şi am venit spre România. Cred că trebuie să depăşim definitiv această fază prin care cu cât ne apropiem de graniţă, legătura devine tot mai puţin evidentă. Eu vreau şi îmi doresc, cred că şi domnul preşedinte îşi doreşte la fel de mult, conectări care ne fac mândri că suntem vecini.", a povestit Klaus Iohannis.

Comentarii