15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Gabriela Firea vrea ca autobuzele să circule pe linia de tramvai

„Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Considerăm că, în momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat”, a declarat Gabriela Firea.

Amintim că, acum câteva luni, primarul Firea a avut inițiativa de a crea benzi unice pentru autobuze (interzise altor vehicule) pe banda întâi a unor mari bulevarde. Drept urmare, în unele zone, cum ar fi cea a Arcului de Triumf, circulația rutieră a fost blocată, întrucât banda întâi a fost interzisă pentru marea majoritate a vehiculelor. După două zile, acest experiment a fost oprit.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă