5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocialEvenimentCoadă la vamă pe sensul de intrare în România

Coadă la vamă pe sensul de intrare în România

Este coadă la vamă pe sensul de intrare în România. Se așteaptă ore întregi la vamă, în ziua de duminică, 19 decembrie 2021. Este vorba de persoanele care vor să intre în România. Cele mai mari cozi ar fi la punctele de frontieră cu Ungaria. Este vorba de vămile Petea (județul Satu Mare) și Nădlac (județul Arad).

De luni, 20 decembrie, devine obligatoriu formularul digital de intrare în România (PLF). Este posibil ca mulți români din străinătate să încerce să revină în România duminică, pentru a nu fi obligați să completeze, începând de luni, formularul PLF.

Platforma electronică pe care se completează formularul PLF este deja în funcțiune. Persoana care intră în România începând de luni este obligată să completeze acest formular. Documentul PLF trebuie completat cu cel mult 24 de ore înainte de prezentarea la vamă.

Coadă la vamă duminică, întrucât de luni devine obligatoriu formularul PLF

Documentul PLF este una dintre măsurile adoptate la nivelul UE pentru a contracara extinderea pandemiei Covid. În alte țări, de exemplu în Grecia, formularul Covid era obligatoriu de luni de zile.

Mii de români din diaspora vor sosi în România în aceste zile, pentru a-și petrece acasă Sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou. Imediat după aceea, la începutul lunii ianuarie, este de așteptat ca ei să plece înapoi spre Occident.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce țări cheltuiesc cel mai mult pe masa de Crăciun? Analiză eToro

Familiile din Germania se pot confrunta în acest an cu una dintre cele mai scumpe mese de Crăciun din lume, potrivit unui studiu realizat...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă