14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentIncendiu pe un feribot din Grecia! De la ce a izbucnit focul...

Incendiu pe un feribot din Grecia! De la ce a izbucnit focul | VIDEO

Incendiu pe un feribot din Grecia! Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la ora 04.00, la bordul unui feribot care efectua o cursă din Grecia spre Italia și care transporta 288 de pasageri.

UPDATE. Pe feribot s-au aflat și 29 de români. Potrivit MAE, unii erau pasageri, alții erau membri ai echipajului. „Nea-u trezit din somn, era mult fum pe navă”, a povestit un pasaager român pentru Digi24.

Nava Euroferry Olympia, aflată sub pavilion italian, plecase din cel mai mare port din vestul Greciei, Igoumenitsa, și se îndrepta către portul italian Brindisi. Evenimentul s-a produs vineri dimineață, în jurul orei 04.00. Potrivit unui martor, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui aparat frigorific defect. O anchetă se află în desfășurare.

9 ore trebuiau să navigheze. Însă drumul le-a fost scurt celor 288 de pasageri care se aflau la bordul feribotului. Pe când se afla în apropiere de insula Corfu, pe navă a izbucnit un incendiu. Era ora 04.00 dimineața însă autoritățile elene sunt pregătite pentru astfel de incidente, a spus un martor. În astfel de cazuri, sunt antrenate să intervină prompt alte vase și, la nevoie, inclusivavioane. 

Incendiu pe un feribot din Grecia! Nu există victime

Din fericire, nu există decese, însă feribotul a ars în totalitate. Nici o persoană nu a fost rănită, nu a suferit arsuri și nu există nimeni care s-ar fi intoxicat cu fum. Un singur pasager a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece este cardiac și a suferit un episod de dispnee. 

Autoritățile din Grecia se tem însă ca nu cumva la bordul navei să se fi aflat și persoane clandestine. Se știe că mulți dintre cei care doresc să plece în Italia folosesc astfel de rute maritime și, de obicei, se călătoresc clandestin cu astfel de vapoare.

Toți pasagerii erau greci și transportau mărfuri către Italia. Din primele informații, pe vas nu s-au aflat cetățeni români. Pasagerii au fost debarcați șise află pe insula Corfu. 

Un video publicat de site-ul de știri Proto Thema arată vasul cuprins de flăcări și fum.

La bord se aflau 237 de călători și 51 de membri ai echipajului. Cel puțin 3 nave ale gărzii de coastă au intervenit pentru operațiunile de salvare a pasagerilor.

”Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare”, a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă