1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSocialEvenimentDeputații încep să discute Legea Pensiilor

Deputații încep să discute Legea Pensiilor

Deputații încep să discute proiectul privind Legea Pensiilor, după ce proiectul de lege a fost aprobat, săptămâna trecută, de Senatul României.

La data de 20 noiembrie 2023, de la ora 11, proiectul se discută în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. La discuție sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Familiei, Ministerului de Finanțe, Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării și Ministerului de Interne (în condițiile în care viitoarea Lege a Pensiilor ar urma să influențeze și pensiile foștilor angajați ai MApN și MAI). Președintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților este Adrian Solomon (PSD).

Senatul a aprobat proiectul de lege la data de 14 septembrie 2023. Pentru acest proiect de lege, Camera Deputaților este Cameră decizională.

O dispută pe tema acestui proiect de lege a apărut între Putere și Opoziție și chiar între PNL și PSD, care sunt partide aliate la guvernare. Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că, în anul 2024, pensiile se vor mări în două etape. Prima etapă ar urma să fie la 1 ianuarie 2024 iar cea de-a doua la 1 septembrie 2024. Acum, în noiembrie 2023, pensia medie în România ar fi doar 1980 de lei, a susținut premierul Ciolacu.

În replică, președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că așteaptă să vadă care sunt sursele de finanțare pentru mărirea pensiilor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...

Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...
Ultima oră
Pe aceeași temă