9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentCiolacu insistă că pensiile vor crește de două ori în anul 2024...

Ciolacu insistă că pensiile vor crește de două ori în anul 2024 și îi consideră “măgari” pe cei care contestă ideea

Premierul Ciolacu și-a reafirmat promisiunea că pensiile “vor crește de două ori în acest an”, postând pe internet un mesaj în acest sens, în dimineața de 28 ianuarie 2024.

Șeful Executivului mai făcuse anunțuri în acest sens în ultimele luni ale anului 2023. În 2023, se anunța că prima etapă de majorare va fi de 13,8 la sută și se va aplica la 1 ianuarie 2024. Într-adevăr, această primă majorare s-a produs. Ar urma, așadar, cea de-a doua etapă de majorare a pensiilor, probabil din data de 1 septembrie 2024.

Acum, premierul Ciolacu pare foarte nemulțumit de persoanele care critică ideea de a majora pensiile, în anul 2024. ” Pensiile vor crește de două ori în acest an! Cei care spun continuu că NU e bine să facem acesta sunt doar niște ”măgari”, fără dram de respect pentru cei care au construit România! Față de părinții și bunicii noștri. Pensionarii sunt o prioritate a unui guvern condus de un premier PSD. Și vom face ce trebuie pentru ei! “, a postat, pe facebook, Marcel Ciolacu.

Actualul premier nu spune, explicit, cine sunt cei care îi contestă ideea de a mări pensiile, în anul 2024. Totuși, cu câteva zile mai înainte, un comentariu pe acest subiect făcuse fostul premier Florin Cîțu (acum, un simplu senator PNL). Cîțu semnala că, sub guvernul Ciolacu, România are “o lege a pensiilor care nu respectă nimic din PNRR și care din 2024 dublează deficitul la fondul de pensii. O lege nesustenabilă care falimenteaza sistemul de pensii mai repede” precum și “o lege a pensiilor speciale care nu respectă niciun principiu agreat în PNRR”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...

Ciolacu, despre demiterea șefului APIA: Este DNA sesizat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat în cazul demiterii directorului general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuţ...
Ultima oră
Pe aceeași temă