3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSocialEducațieCiucă le-a prezentat profesorilor "cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului". Deci nu...

Ciucă le-a prezentat profesorilor “cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului”. Deci nu se măresc salariile

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat o scurtă concluzie a discuției pe care a avut-o cu sindicaliștii din Educație, precizând că le-a prezentat “cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului”.

Din mesajul postat de premier pe facebook reiese că șeful Executivului nu le satisface profesorilor cererea privind mărirea salariilor. În aceste condiții, rămâne valabilă amenințarea sindicatelor ca, în ziua de luni, 22 mai, să declanșeze greva generală în Educație.

Întâlnirea premierului cu liderii sindicali a avut loc miercuri, 17 mai. Mesajul premierului a fost postat miercuri seară. Reiese că de joi până luni premierul nu se va mai întâlni cu sindicaliștii. Exact în ziua de luni, 22 mai, adică în prima zi de grevă generală, premierul spune că ar avea următoarea întâlnire cu sindicaliștii.

“Am avut o discuție cu reprezentanții sindicatelor din Educație, în care am arătat, cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului. Le-am prezentat și angajamentul nostru de a închide anexa 8 a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru a acoperi toate categoriile profesionale. Aceasta coaliție își asumă public, prin programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare, faptul că Educația este o prioritate națională, incluzând aici și componenta de salarizare a angajaților din sistem. Discuțiile cu sindicatele din Educație vor continua, următoarea întâlnire va avea loc luni, 22 mai”, a anunțat premierul într-un mesaj postat pe facebook.

După întâlnirea cu sindicaliștii, la Palatul Victoria s-a desfășurat ședința de guvern. Pe ordinea de zi a acestei ședințe n-a figurat niciun act normativ privind salariile din Educație.

Posibilitățile bugetare vor fi luate în calcul în Legea salarizării, abia în septembrie

“Noul program de guvernare va include angajamentele noastre ferme de prioritizare a aplicării unei salarizări conforme cu importanța acordată educației. La nivelul Ministerului Muncii deja a demarat procesul de centralizare a grilelor de salarizare, iar viitoarea Lege a salarizării va ajunge pe masa Legislativului la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară”, a declarat premierul Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...
Ultima oră
Pe aceeași temă